Η γνωστή «απεύθυνση πλατιού καλέσματος» από τον Αλέξη Τσίπρα (όπως ο ίδιος το είπε) στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, προκειμένου να μπει φρένο στις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη» δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα τους πολίτες. Ούτε και οι τελευταίες «ψαλιδισμένες» παροχές που ανακοινώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Επιπλέον, οι πολίτες καταλογίζουν πρωτίστως στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για το κακό πολιτικό κλίμα.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ διευρύνθηκε ελαφρά, ενώ υψηλότατο είναι πλέον το ποσοστό που θέλει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, είτε μαζί με τις Ευρωεκλογές είτε και νωρίτερα.

Η πανελλαδική έρευνα έγινε το διάστημα 24- 26 Φεβρουαρίου σε 1.323 άτομα.

Στα γενικά ερωτήματα της Pulse οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

Το 63% πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση (το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη έρευνα), ενώ το 29% στη σωστή (27% στην προηγούμενη).

Το 36% θέλει εκλογές πριν τον Μάιο, το 21% τις θέλει τον Μάιο μαζί με τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές. Σχεδόν 2 στους 3. Μόλις το 32% θέλει ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι απαντήσεις στο ζήτημα σχετίζονται με την κομματική προτίμηση. Συγκεκριμένα το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές τον Οκτώβριο, το 23% πριν τον Μάιο, και 15% τον Μάιο.

Αντιστοίχως, το 55% των νεοδημοκρατών θέλει εκλογές πριν το Μάιο, το 28% τον Μάιο και το 13% τον Οκτώβριο. Γενικά, θα μπορούσε να λεχθεί ότι η προοπτική των πολλαπλών εκλογών τον Μάιο δεν ενθουσιάζει καμιά πλευρά. 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά καταγράφεται στις 11 μονάδες, αφού η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6%, που συμπληρώνουν την πεντάδα των κομμάτων που έχουν βάσιμες ελπίδες να είναι και στην επόμενη Βουλή.

Χαμηλότερα ποσοστά από το 3% επί των εγκύρων που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή καταγράφουν οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 2,5% και ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5%, ενώ το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημιουργία Ξανά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνουν από 1%.

Ίσως πιο ενδιαφέρον πολιτικά είναι ότι το 39% θεωρεί καταλληλότερο να μειώσει τους φόρους τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα και το 29% κανένας από τους δύο. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 το 43% θεωρεί τον κ. Τσίπρα καταλληλότερο για να μειώσει τους φόρους, το 19% τον κ. Μητσοτάκη.

Στο στρατόπεδο της ΝΔ το 75% θεωρεί καταλληλότερο τον κ. Μητσοτάκη και το 4% τον κ. Τσίπρα.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 62% (59% στη προηγούμενη μέτρηση) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 23% (22%).