Δύο υπουργούς της κυβέρνησης, που ήταν πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, εμπλέκει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Καρφί του Σαββατοκύριακου», σε μια συνομιλία… φωτιά που καίει όχι μόνο τους ίδιους αλλά και την κυβέρνηση.  

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πολύ γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας έχει καταγράψει τους δύο πολύ σημαντικούς υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμμένου. Κάποιες φήμες αναφέρουν ότι στις συνομιλίες αυτές γίνεται λόγος για διάφορες οικονομικές υποθέσεις και δοσοληψίες.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας εμφανίζεται έτοιμος να δώσει στη δημοσιότητα την καταγραφή των ιδιωτικών συνομιλιών, το εν λόγω DVD δηλαδή που θα «κάψει» και τους υπουργούς και την κυβέρνηση. 

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι σε μια από τις συνομιλίες συμμετέχει και η σύζυγος του ενός από τους δύο υπουργούς

Εφόσον ο μεγαλοεπιχειρηματίας κάνει πράξη την απειλή του και δώσει την καταγραφή, κι αν δικαιώνονται όσοι λένε ότι οι συνομιλίες είναι «φωτιά» τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Όχι τόσο γιατί θα έχει χάσει το «απολεσθέν» εδώ και καιρό ηθικό πλεονέκτημα, αλλά γιατί δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί θα εμφανίζονται να κάνουν business, είτε εν γνώσει, είτε εν αγνοία του πρωθυπουργού. Και μάλιστα δύο πρόσωπα που βρέθηκαν επί πολλά χρόνια στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και τον στήριξαν όσο λίγοι.

Σε συνδυασμό με το σκάνδαλο του «Μανόλο του Παππά» ή Μανώλη Πετσίτη, δημιουργείται ένας κλοιός σκανδάλων γύρω από το Μαξίμου και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

σε μια από τις συνομιλίες συμμετέχει και η σύζυγος του ενός από τους δύο υπουργούς.