Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη «Ήτανε Δίκαιο και Έγινε Πράξη» μίλησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

Για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εφυήρε τη δικαιολογία πως δήθεν μέχρι τις Ευρωεκλογές δε θα έχει κλείσει το θέμα του BREXIT. Έθεσα ο ίδιος το θέμα στον κύριο Κατρούγκαλο, είχαμε πληροφορίες από την πρεσβεία στην Μεγάλη Βρετανία, και η Κύπρος είχε κάποιες δεύτερες σκέψεις αλλά τελικά το προχώρησε το θέμα.

Τα άλλα κράτη δεν έχουν ευαισθησίες σχετικά με το Brexit? Πρόκειται περί αστείας δικαιολογίας. Έθεσα το θέμα στον κύριο Κατρουγκαλο και μου απάντησε πως θα το δούμε. Από τότε πέρασαν αρκετές ημέρες και απάντηση δεν έχουμε πάρει. Εμείς αυτό το θέμα δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Δε μπορεί να στερήσει η κυβέρνηση από 70.000 Έλληνες που ζουν στην Αγγλία να μην ψηφίσουν. Δεν έχω κάτι παραπάνω να προσθέσω. Η κυβέρνηση θα πιει αυτό το πικρό ποτήρι.

Για την επίσκεψη Μητσοτακη στη Μόσχα και τη σημειολογία της:

«Τα πράγματα είναι πολύ απλά και σαφή. Η επίσκεψη αυτή έχει στρατηγικό σκοπό να διευρύνει τις σχέσεις της Ελλάδας. Σχετικά με τη Ρωσία. Ξεκαθαρίσαμε ότι η στρατηγική επιλογή της Ελλάδας, δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Ακριβώς επειδή είναι καθαρή θέση μας έχουμε το δικαίωμα και οφείλουμε να εμπλουτίσουμε την εξωτερική μας πολιτική με όλους τους διεθνείς παίκτες και ένας από αυτούς είναι και η Μόσχα».

Τέλος, σε σχέση με το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

«Με αυτή την κίνηση επαληθεύει το πρώτο σκέλος που είπα. Ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής των ΗΠΑ».