«Προσκόλληση στον συνδικαλισμό για την εξυπηρέτηση του κλάδου του» καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, στον ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, ο οποίος χαρακτήρισε «έργο Τόσκα» όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο με επεισόδια σε γήπεδα, επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως και σε ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γ. Κυρίτσης σχολίασε τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών μιλώντας στο «Θέμα 104,6» σημειώνοντας πως «υπάρχει μια κατάσταση που συνεχίζεται εδώ και σαράντα χρόνια. Δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση, είναι μια κατάσταση που υπάρχει εδώ και σαράντα χρόνια. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε υποτιμήσει το θέμα. Πάλι έγιναν συλλήψεις. Ό,τι κάνει η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτά τα περιστατικά βίας δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με Ρουβίκωνα, είναι καθαρά περιστατικά βίας»

Επίσης, σχετικά με τις καταγγελίες του ΓΓ Ειδικών Φρουρών ανέφερε ότι «δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, γιατί έχουμε διαπιστώσει μια προσκόλληση στην λογική για έναν συνδικαλιστή στην εξυπηρέτηση του κλάδου του, τέτοια που όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος συνδικαλιστικός φορές έχει πει ότι δεν τρέχει τίποτα, οπότε δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία ούτε στις προβλέψεις του, ούτε σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η αστυνομία, ούτε το ποια είναι η πραγματικότητα».