Ακόμη μια λίγες ώρες μετά τα ακραία επεισόδια σε αγώνα πόλο γυναικών, αλλά και την επίθεση σε αστυνομικούς, η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα καλείται ακόμη για μια φορά να δηλώσει… πίστη στην ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι, επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ανομία.   Με χαλαρότητα και με… φιλοσοφία συριζαϊκή, η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας αντιμετωπίζει τα προβλήματα ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, αν και για την κυβέρνηση, όχι μόνο δεν υπάρχει ανασφάλεια, αλλά κι όσα μεταδίδονται θεωρούν ότι είναι… στη φαντασία των δημοσιογράφων και fake news.  

«Δεν χάθηκε ο κόσμος» υποστήριξε η Κατερινα Παπακωστα αναφορικά με το σκηνικό εκτεταμένης ανομίας που παρουσιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω των βίαιων συμπλοκών χούλιγκαν και της επίθεσης αναρχικών στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Ατάραχη, η κ. Παπακώστα συνέχισε δηλώνοντας ότι  «δουλεύουμε με φιλοσοφία την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη και όχι την καταστολή που δεν βοηθά τα νέα δεδομένα» υποστήριξε η Κατερίνα Παπακώστα!  

Η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας σε βουλευτές χωρών που μετέχουν στην διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι τα φαινόμενα ανομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά είναι προϊόν fake news ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να μην επενδύει για κομματικά οφέλη στα ζητήματα ασφαλείας.  

«Το Σαββατοκύριακο υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων που περίπου παρουσίασε ότι χάθηκε ο κόσμος στην Αθήνα σε ζητήματα ασφαλείας. Δεν είναι έτσι η πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απαιτείται αύξηση της ασφαλείας ούτε πως εμείς ζητάμε ασυλία κριτικής. Όμως η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι επικοινωνιακός σάκος του μποξ».  

Για την κ. Παπακώστα το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν συνέβη τίποτα και αν έγινε και κάτι… δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η φιλοσοφία με την οποίο δουλεύει όπως αποκάλυψε είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη και κατά την άποψή της είναι απόλυτα αποτελεσματική η μέθοδός της γιατί για την ίδια δεν υπάρχει παραβατικότητα, ούτε βία.

Όσο για όλα αυτά που ζουν οι Έλληνες πολίτες καθημερινά και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί η ίδια, προφανώς δεν μπορούσε να επιχειρηματολογήσει διαφορετικά και επανέφερε τις κατηγορίες για τα ΜΜΕ λέγοντας πως το αίσθημα ανασφάλειας δημιουργείται από εκείνους «που κρατούν τα μικρόφωνα 24 ώρες το 24ωρο και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, ενώ εμείς μιλάμε μόνο πέντε λεπτά και χανόμαστε».