Την πτήση-μυστήριο και στην προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος, του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Οι πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ αποκάλυψαν την μυστηριώδη «στάση» του κυβερνητικού αεροσκάφους του Μαδούρο στην Αθήνα και την συνάντηση αξιωματούχου της κυβέρνησής του στο αεροδρόμιο.

Η ΝΔ με αφορμή το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς προς την κυβέρνηση, την οποία καλεί να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις.  

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις.

Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Πτήση-μυστήριο 

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που ουδείς γνωρίζει τους επιβαίνοντες έφυγε σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Ιάσονας Πιπίνης από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου και μέσω μιας στάσης στη νήσο Μαργαρίτα (όπου σημειωτέον βρίσκονται κάποιες από τις επιχειρήσεις του Λιβανοβενεζουελάνου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίντ) βρέθηκε στην Πορτογαλία όπου κατάφερε να προσγειωθεί υποστηρίζοντας πως δεν διέθετε άλλα καύσιμα.

Εν συνεχεία με μια στάση στη Γενεύη βρέθηκε στην Αθήνα είτε πηγαίνοντας προς Άμπου Ντάμπι είτε επιστρέφοντας από εκεί. Οι πληροφορίες λένε πως βρέθηκε και στον Λίβανο τη δεύτερη πατρίδα του Μαχέντ Χαλίντ του επιχειρηματία στενού φίλου και συνεργάτη του Νικολάς Μαδούρο.

Η πτήση μυστήριο, όπως και η μέχρι τώρα γνωστή διαδρομή που πραγματοποίησε προκαλεί έντονα ερωτήματα αφού συνέπεσε χρονικά με τις καταγγελίες της Αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας σύμφωνα με τις οποίες το τελευταίο διάστημα μεγάλες ποσότητες χρυσού φυγαδεύονται από τη χώρα.

Παράλληλα φυγαδεύονται και στελέχη στενοί συνεργάτες του Νικολας Μαδούρο όπως και μέλη των οικογενειών τους.

 Αν υπήρχαν επιβάτες στη συγκεκριμένη πτήση δεν είναι ξεκάθαρο. Οι πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι αναφέρουν έγινε λόγος για πτήση στην οποία επέβαινε ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, και συνέπεσε με αναφορές από τη Βενεζουέλα για «εξαγωγή 8 τόνων χρυσού».