gbcya4sxldm0ofxzrsuv
Πολιτική

Αποκαλύψεις-«χρυσάφι»: Σε ρυθμούς λάτιν χορεύει το Μαξίμου ο Μαδούρο

Νέες αποκαλύψεις για τη «διαπλοκή» Μαξίμου-Μαδούρο και ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Αποκαλύψεις για την πτήση-μυστήριο του αεροσκάφους της πετρελαϊκής κρατικής εταιρείας της Βενεζουέλας, που στάθμευσε για μερικές ώρες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έκανε ο ΣΚΑΪ. Ο σταθμός αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος, καθώς επίσης και άλλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν προσγειωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άλλες τέσσερις φορές στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ γνωστός ο λόγος ή ποιοι επέβαιναν.  

Διαβάστε το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών για το τρίγωνο διαπλοκής Παππά-Πετσίτη-Αρτεμίου και το ταξίδι στην Βενεζουέλα

Στελέχη της Αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα καταγγέλλουν ότι κατά την ίδια χρονική περίοδο που το αεροσκάφος βρέθηκε στην Αθήνα η κυβέρνηση του Μαδούρο έβγαζε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας τόνους χρυσού, ενώ την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση φυγάδευσης στο εξωτερικό συγγενών κυβερνητικών στελεχών, που τους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην ΕΕ.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα αξιολογεί ως πολύ σοβαρή την εν λόγω εξέλιξη, δηλαδή την στάθμευση στην Αθήνα για τόσες ώρες του εν λόγω αεροσκάφους και αμφισβητεί την ελληνική εκδοχή ότι έμεινε στο αεροδρόμιο μόνο για ανεφοδιασμό.  

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρας ο οποίος ισχυρίστηκε ευθέως ότι η άφιξη του Χόρχε Αρεάσα στην Αθήνα έχει σχέση με τον χρυσό της Βενεζουέλας που το καθεστώς Μαδούρο βγάζει έξω από τη χώρα!  

«Βγάζουν τον χρυσό από τη χώρα με έναν τρόπο λαθραίο. Είναι πιθανό, να χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο την Ελλάδα» είπε συγκεκριμένα ο Χοσέ Γκέρα και πρόσθεσε: Χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πάρουν ευρώ τα οποία εισάγουν στο Καράκας.  

Ο Χοσέ Γκέρας είναι κατηγορηματικός ότι η στάση έγινε επειδή η Ελλάδα είναι στην ίδια γραμμή με τον Μαδούρο και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η κοιτίδα της Δημοκρατίας στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο.

Με καθυστέρηση μερικών 24ωρων και αφού αποκαλύφθηκε από το ΣΚΑΙ προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει και την πτήση-μυστήριο του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας και την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επιβεβαιώνει μάλιστα η ΥΠΑ με ανακοίνωσή της ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας επέβαινε ο ΥΠΕΞ του Μαδούρο. Η ΥΠΑ τονίζει ακόμη ότι το αεροσκάφος κατέθεσε σχέδιο πτήσης.    

Την ίδια ώρα ωστόσο, η ανακοίνωση της ΥΠΑ, αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο, το θολώνει ακόμη περισσότερο. Αναφέρεται το εξής: «Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.  Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος'. Ο συνολικός υπολογιζόμενος χρόνος πτήσης του αεροσκάφους ήταν περίπου 6 ώρες και 5 λεπτά. Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing).  

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza. Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού. Να σημειωθεί ότι πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου. Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική.   Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων. Ο υπολογιζόμενος χρόνος της πτήσης είχε διάρκεια 7 ώρες και 17 λεπτά.»

Την προσγείωση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα επιβεβαιώνει με non paper το Μαξίμου, υποστηρίζοντας πως σκοπός ήταν ο ανεφοδιασμός. Ταυτόχρονα κάνει λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας» με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας.

ΝΔ: Ερωτήματα ζητούν απάντηση

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Η ΝΔ διά της εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Σπυράκη, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα: 

-Γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλα όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν;

-Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;

-Επέβαινε στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα;»