Ενα κλασικό αστείο µιλάει για τον φόβο που έχουν οι γαλοπούλες όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Κατ’ αναλογία, οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τρέµουν τις επερχόµενες εκλογές, δεδοµένου ότι, µε βάση την ανάλυση των δηµοσκοπήσεων, τουλάχιστον οι µισοί από αυτούς δεν θα συµµετέχουν στην επόµενη Βουλή.

Οι εκτιµήσεις των αναλυτών υπολογίζουν ότι από τους 145 βουλευτές, που έχει σήµερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην επόµενη Βουλή θα έχει περίπου 75. Σε αυτούς πρέπει να συνεκτιµηθεί και η πιθανή προσθήκη στα ψηφοδέλτια ουκ ολίγων εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, αλλά και κορυφαίων στελεχών του κόµµατος, όπως ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, η Εφη Αχτσιόγλου (ακούγεται και για επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο), ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Βαγγέλης Αποστολάκης, ο Πάνος Ρήγας, ο Φώτης Κουβέλης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θάνος Μωραΐτης, ο ∆ηµήτρης Λιάκος, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Ράνια Σβίγκου, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο Κώστας Φωτάκης κ.ά. Οπως, επίσης, πρέπει να συνυπολογιστεί η στελέχωση των ψηφοδελτίων µε πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς (Θ. Θεοχαρόπουλος, Σπ. ∆ανέλλης, Μ. Ρεπούση, Ν. Μπίστης, Γ. Ραγκούσης κ.ά.), τα οποία υπερπροβάλλονται το τελευταίο διάστηµα από τον επικοινωνιακό µηχανισµό του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν το φθινόπωρο, είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφιοι και στελέχη που θα δοκιµάσουν την τύχη τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το πιο τρανταχτό όνοµα είναι, φυσικά, αυτό της Ρένας ∆ούρου. Στην περίπτωση που η κ. ∆ούρου ηττηθεί στις περιφερειακές εκλογές, είναι βέβαιο πως θα είναι υποψήφια στις εθνικές, και µάλιστα µε πολύ µεγάλες πιθανότητες εκλογής. Σε αυτή την κατηγορία είναι και άλλα πρόσωπα, όπως ο υποψήφιος δήµαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, η υποψήφια δήµαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης κ.ά.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας