Στη σημερινή συνεδρίαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, αποφασίστηκε η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ως πρώτη δύναμη στα ελληνικά Ιδρύματα, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει την 33η συνεχόμενη νίκη με αποκλειστικό γνώμονα την δημιουργία ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου, το οποίο θα παρέχει ασφάλεια και άψογη ακαδημαϊκή κατάρτιση στους φοιτητές, μακριά από οποιαδήποτε αντίληψη ισοπέδωσης και υποβάθμισης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: 

"Όπως ήταν δυστυχώς αναμενόμενο, για άλλη μία χρονιά οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν συνέδραμαν στην υλοποίηση της πρότασής μας για θεσμική κεντρική εκπροσώπηση των φοιτητών. Η διαφωνία και οι προστριβές μεταξύ των εκπροσώπων των φοιτητών σε τέτοιου είδους κομβικά ζητήματα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση στα καίρια πανεπιστημιακά ζητήματα μεταξύ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και των υπολοίπων παρατάξεων.

Με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν μετατραπεί σε εστίες εγκλήματος και παραβατικότητας, την ανεργία στους νέους να καλπάζει, την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων στο ναδίρ και την πλήρη έλλειψη οποιασδήποτε μεταρρύθμισης και μακροχρόνιου πλάνου σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως ΔΑΠ ΝΔΦΚ δηλώνουμε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των φοιτητών για 33ησυνεχόμενη χρονιά, με αποκλειστικό γνώμονα την δημιουργία ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου, το οποίο θα παρέχει ασφάλεια και άψογη ακαδημαϊκή κατάρτιση στους φοιτητές, μακριά από οποιαδήποτε αντίληψη ισοπέδωσης και υποβάθμισης."