Το διαφήμισαν ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας (δηλώσεις Παπαγγελόπουλου στο Μαξίμου), συμπτωματικά τις ημέρες που ξεκινούσαν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Έστησαν ολόκληρη κοινοβουλευτική «επιχείρηση» για να σπιλώσουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου:

Τελικά, η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα ακόμα φιάσκο για την κυβέρνηση και τα στελέχη της. Η κατάρρευση άρχισε με τον σάλο που δημιουργήθηκε με τον προστατευόμενο μάρτυρα.

Διαβάστε επίσης: Το φιάσκο με τον προστατευόμενο μάρτυρα και τη «σύλληψή» του

Ακολούθησε το πόρισμα 3.000 σελίδων της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Για να έρθει τώρα η έρευνα της ίδιας της πολυεθνικής. Όπως αναφέρεται στο Bloomberg, επικαλούμενο την εσωτερική έρευνα της Novartis, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο χρηματισμού Ελλήνων αξιωματούχων και ενώ το ζήτημα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, έρχεται στην επικαιρότητα, εν όψει και των εκλογών.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι το ζήτημα εξετάζουν και οι Αρχές στην Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι στο στόχαστρο έχουν μπει πρώην πρωθυπουργοί (ο Αντώνης Σαμαράς), αλλά και ο Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ (Δημήτρης Αβραμόπουλος), αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. 

Αντίστοιχη έρευνα είναι σε εξέλιξη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η Novartis δεν είχε προνομιακή τιμολόγηση από το ελληνικό κράτος και δεν μπόρεσε να εντοπίσει 'ανάρμοστες πληρωμές' σε κυβερνητικούς αξιωματούχους» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. H αναφορά του έγινε προς το Bloomberg μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.