Η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, ο ρόλος της ομογένειας ως γεφυροποιού μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και οι μεγάλες δυνατότητες προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα ήταν στο μενού ενός κλειστού γεύματος, στην Ουάσιγκτον, λίγο πριν την τελετή για την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Φίλιπ Ρίκερ, ο Βουλευτής Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, ο αμερικανός Πρέσβης για τη θρησκευτική ελευθερία Σαμ Μπράυνμπακ και κορυφαία στελέχη της ομογένειας όπως οι Άντριου και Μάικ Μανάτος.

Στη συνάντηση ο Έλληνας βουλευτής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους κεντρικούς άξονες των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για την εξωτερική πολιτική και να συζητήσει σκέψεις για το πως μπορεί πρακτικά η αμερικανική διακυβέρνηση να δημιουργήσει ένα κλίμα ενθάρρυνσης των επενδύσεων στην Ελλάδα. Μαθαίνουμε ότι το γεύμα ήταν λιτό, αναντίστοιχο των συζητήσεων, στο ξενοδοχείο Hay Adams το οποίο έτσι κι αλλιώς αποτελεί σημείο συνάντησης των ανθρώπων που λαμβάνουν ή επηρεάζουν τις αποφάσεις στην αμερικανική πρωτεύουσα. Το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για τις εξελίξεις στην Αθήνα γίνεται ακόμα εντονότερο εν όψει των εκλογών και την αναμενόμενης ανάληψης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία.