Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συγκαλεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ομιλία του αναμένεται να έχει έντονο προεκλογικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι «γαλάζιες» μηχανές βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, τόσο εν όψει των Ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών καλπών του Μαΐου όσο και μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από πλευράς Μαξίμου με μία επιπλέον κάλπη, αυτή των βουλευτικών εκλογών.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για την συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτημα που βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών.

Η ΝΔ επισήμανε εκ νέου ότι «η επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι επιβεβαιώνει πλέον με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τις διαπλεκόμενες σχέσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένους επιχειρηματίες εξευτελίζοντας σε δημόσια θέα το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί της δήθεν μάχης που δίνει με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.»

Σημειώνει μάλιστα «πόσο μάλλον όταν κανάλι της οικογένειας Κόκκαλη, το 'Κόντρα Τσάνελ' στηρίζει απροσχημάτιστα τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο, προφανώς, της… μάχης κατά της διαπλοκής».

Μάλιστα, η Πειραιώς έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο με τα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας κατά των ολιγαρχών.