Την εκτίμηση ότι το μήνυμα των Ευρωεκλογών θα είναι εξαιρετικά δυνατό εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Η ίδια σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός βλέπει τι συμβαίνει και τι έρχεται και ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει τελικά σε πρόωρες εκλογές πριν το καλοκαίρι.

Αναφερόμενη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε από τον εμβληματικό Μανώλη Γλέζο για να καταλήξει στην κυρία Λοΐζου, «που καλούσε τον Παύλο Μπακογιάννη να σηκωθεί και να ζητήσει συγγνώμη από τους εκτελεστές του» και στον Πέτρο Κόκκαλη.

«Ο όρος διαπλοκή εφευρέθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τον Σωκράτη Κόκκαλη» θύμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στον πατέρα της που υπήρξε πρωθυπουργός το διάστημα 1990-1993. Συμπλήρωσε δε ότι και ο Πέτρος Κόκκαλης, είναι μέρος της διαπλοκής, αφού βρίσκεται στο ΔΣ των επιχειρήσεων του πατέρα του.

H πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν έκρυψε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, αλλά και τους χειρισμούς της ελληνικής διπλωματίας. 

Τέλος, για το θέμα της πρώτης κατοικίας, η υπουργός επανέλαβε ότι οι συνεπείς δανειολήπτες οφείλουν να επιβραβευθούν, πράγμα που δεν συμβαίνει τελικά με τη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση.