Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις εκλογές και την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στις Ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1.

Πιο αναλυτικά όσον αφορά την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη υποκρισία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει το Ρομπέν των φτωχών. Όπως τόνισε «Την ώρα που παριστάνει το Ρομπέν των φτωχών και περιμένει κανείς να βάλει φτωχούς και μεσαίους στα ψηφοδέλτιά του. Την ίδια ώρα βάζει έναν άνθρωπο που πάντως φτωχό δεν τον λες και τον κάνει υποψήφιο βουλευτή. Μάλιστα το κάνει ανοιχτά και χωρίς προσχήματα. Το δεύτερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα χρόνια δίνει υποτίθεται τη μάχη εναντίον της διαπλοκής, εναντίον των καναλαρχών οι οποίοι έχουνε και άλλες δραστηριότητες, έκανε γι’ αυτό το λόγο το διαγωνισμό τον περιβόητο για τα κανάλια, κι ενώ υποτίθεται ότι συνεχίζει προς αυτή τη κατεύθυνση και κουνάει το δάχτυλο προς στη ΝΔ, έναν καναλάρχη, τον κ. Κόκκαλη, τον κάνει υποψήφιό του! Δε βγάζεις άκρη εδώ πέρα. Το αφήγημα τους είναι «είστε η ελίτ, είστε οι πλούσιοι, είστε το κατεστημένο και εμείς είμαστε οι πολλοί και οι φτωχοί». Ο κ. Κόκκαλης είναι οι πολλοί και οι φτωχοί; μπορεί και να ‘ναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που πρέπει να δώσει εξηγήσεις και στην παραδοσιακή του βάση, πολύ περισσότερο που τώρα υψώνει ακόμα περισσότερο το λόγο σε σχέση με αυτά τα ζητήματα και το κάνει κεντρικό διακύβευμα των εκλογών».

Ερωτηθείς για την τροπολογία της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας απάντησε πως «Ψηφίζουμε διότι κρίθηκε από τη ΝΔ ότι δεν θα έπρεπε να περάσει το μήνυμα ότι η χώρα μένει χωρίς κάποιο πλαίσιο προστασίας για την κατοικία παρότι έχουμε ισχυρότατες ενστάσεις γι’ αυτό που είπε η κυβέρνηση, η οποία πανηγυρίζει για κάτι το οποίο δεν έχει αντανάκλαση στην πραγματικότητα. Θα παραμείνει εκκρεμότητα διότι θα υπάρχουν δυο παράλληλα νομοθετικά πλαίσια». Και συνέχισε λέγοντας πως θα παραμείνει εκκρεμότητα διότι θα υπάρχουν δυο παράλληλα νομοθετικά πλαίσια. «Θα παραμείνει ο νομός Κατσέλη γι’ αυτούς που είχανε μπει μέσα, θα υπάρχει αυτό το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα ισχύει για ένα χρόνο. Θα είναι γραφειοκρατικό με μια ηλεκτρονική πλατφόρμα σαν κι αυτή που υπήρχε στον περιβόητο εξωδικαστικό μηχανισμό που δεν κάλυψε παρά μόνο 1.600 επιχειρηματίες και όλο αυτό εν μέσω και εκλογών μάλιστα θα δημιουργήσει μια κατάσταση που θα προκαλέσει νέα αδιέξοδα. Νομίζω ότι είναι ευθύνη και της κυβέρνησης και των δανειστών που κατέληξαν τελικά σε αυτόν τον συμβιβασμό που δεν είναι βασικά μια λειτουργική λύση, και που δεν έχει κάποια κάλυψη, κάποια κίνηση προς τους συνεπείς. Διότι βεβαίως να καλύψουμε τους κόκκινους, να υπάρχει μια δίκαια κοινωνικά λύση αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να μην αισθάνονται κορόιδα κι αυτοί που προσπαθούν με το ζόρι να πληρώσουν και πληρώνουν, και αισθάνονται ότι είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες».

Τέλος για τον χρόνο των εκλογών και για το τι πιστεύει ο κόσμος σχολίασε ότι «Αν βγείτε στον κόσμο επειδή ο κος Τσίπρας το λέει συνεχεία και υπάρχει η εκτίμηση ότι υπάρχει μια αγάπη στην καρέκλα ο πολύς κόσμος και της ΝΔ λέει θα γίνουν εκλογές την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας. Εγώ δεν το πιστεύω...».

Η εκτίμηση του για την λογική των τετραπλών εκλογών ή εκλογές τον Ιούνιο είναι ότι η λογική του κ. Χατζηδάκη λέει πως θα γίνουν τετραπλές εκλογές. «Τον Ιούνιο δεν νομίζω αλλά τετραπλές εκλογές, η δική μου λογική αυτό λέει βεβαίως δεν σημαίνει ότι επικρατεί πάντα η λογική, μπορεί να επικρατήσει αυτό που λέμε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ως εκ τούτου μέσω της ελπίδος θα καταλήξει ο κ. Τσίπρας στη λογική να το πάει την τελευταία μέρα. Αλλά τι θα λέει το καλοκαίρι διερωτώμαι γιατί φαίνεται ότι θα χάσει και στις τρεις εκλογές».