Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, τον Μανόλο του Παππά, που αυξάνουν τα ερωτήματα για τη δράση του. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος «ξετρύπωσε» μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» στον λογαριασμό του, άλλη μία ανακάλυψη που προκαλεί και εξοργίζει το κοινό αίσθημα, ενώ φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, που κάποια στιγμή πρέπει να δώσει σαφείς και πειστικές απαντήσεις, διαλύοντας τις επικίνδυνες σκιές.

Τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Μανώλη Πετσίτη αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», ρίχνοντας φως στην εντυπωσιακή άνοδο του ανθρώπου, που από ότι φαίνεται με μόνο ουσιαστικό προσόν ότι ήταν συμμαθητής και φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, από σερβιτόρος κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να έχει ετήσια εισοδήματα 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, κατόπιν της εισαγγελικής εντολής για άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη σε Ελλάδα και Κύπρο, εντόπισε μεγάλα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς του χωρίς όμως να υπάρχουν εξηγήσεις και στοιχεία για το λόγο που κατατέθηκαν.

Πρόκειται για ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» σύμφωνα με την Αρχή, που στάθηκε αδύνατο να βρει στοιχεία και δικαιολογητικά, ώστε να εξηγηθεί για ποια δουλειά ή παροχή υπηρεσίας πήρε αυτά τα χρήματα ο κ. Πετσίτης.

Αντίθετα, εντοπίστηκε η προέλευση των χρημάτων: τα αδικαιολόγητα εμβάσματα προέρχονται από κυπριακές εταιρείες.