Οι πολλές φωτογραφίσεις και οι απανωτές επισκέψεις του Μανώλη Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει σύγχυση στους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω του με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Παππά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επιχειρεί πλέον να παρουσιάσει εικόνα «ρήξης» με τον «Μανόλο» μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών. Ο υπουργός υποστηρίζει ότι έπαψε να είναι συνεργάτης του το 2016 και ότι εργάστηκε με εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Παππάς μίλησε για συναλλαγές ιδιωτών. «Ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει. Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Έχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά» ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

«Ο Μανώλης Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου», υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Παππάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις λίγους μήνες πριν, τον Δεκέμβριο του 2018, ο Νίκος Παππάς ανέφερε σχετικά με τον Μανώλη Πετσίτη πως «κάποια στιγμή βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα».

Συγκεκεριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι «δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον κ. Πετσίτη. Υπήρξε συνεργασία, σε εθελοντική βάση και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, με τον Πετσίτη είχαν χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποια στιγμή βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν κατανοώ γιατί συζητιέται αυτό το θέμα. Εντυπωσιάζομαι που γίνεται συζήτηση γιααυτό το θέμα. Έχουμε έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία δεν είναι αρμοδιότητα κανενός στελέχους της κυβέρνησης» συνέχισε ο κ. Παππάς προσθέτοντας ότι κάποιοι πιάνονται από υποθέσεις που δεν αφορούν διαχείριση δημόσιου χρήματος.

Βέβαια, το όνομα του Μανώλη Πετσίτη ήταν στο χαρτί με τις προβλέψεις συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα το 2015. Πανηγύρισε στην αγκαλιά του Αλέκου Φλαμπουράρη τη δεύτερη νίκη του Σεπτεμβρίου, δίπλα ακριβώς από τον πρωθυπουργό. Φωτογραφήθηκε στο σημείο όπου κάνει δηλώσεις ο πρόεδρος της κυβέρνησης, μπροστά από το τζάκι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αποκαλύψεις είναι καθημερινές. Την Τετάρτη εντοπίστηκε στην ομάδα του Μαξίμου που πανηγύριζε το βράδυ του δημοψηφίσματος. Την Πέμπτη αποκαλύφθηκε ότι ο Πετσίτης ήταν εκπρόσωπος των δικηγόρων των offshore Λαυρεντιάδη, προτού ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα

Οι δικηγόροι αυτοί είναι στελέχη της δικηγορικής εταιρείας του Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο ο κ. Παππάς είχε μεταβεί το 2013 στη Βενεζουέλα για λόγους που δεν έχουν επαρκώς αποσαφηνιστεί.

Ήδη, στην Κύπρο οι αρμόδιες Αρχές, κινούμενες με γρήγορους ρυθμούς, έχουν εντοπίσει ύποπτα εμβάσματα. 

Παράλληλα, όμως προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα: Πώς και γιατί οι αντίστοιχες ελληνικές αρχές δεν κινήθηκαν εξίσου άμεσα στην υπόθεση;

Οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στo νησί, ειδικότερα τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Άρτεμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

Έρευνες επίσης γίνονται και στον Έφορο Εταιρειών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μανώλης Πετσίτης συμμετέχει σε εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει την άμεση κλήση της Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θεωρώντας αναγκαία την παροχή εξηγήσεων από την πρόεδρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία αξιώνει από την κ. Ζαΐρη να  καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη-Λαυρεντιάδη-Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες.

Η κ. Ζαΐρη θα κληθεί επίσης να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται.