«Υπογράφηκε μια συμφωνία κατ’ εντολή και όχι μια συμφωνία στο όνομα του εθνικού συμφέροντος και του ελληνικού λαού» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm για την Συμφωνία των Πρεσπών. Και πρόσθεσε «Αυτή την υλοποίηση της εντολής ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ την εξαργυρώνουν στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό πολιτικό χρηματιστήριο επιδιώκοντας προσωπικά οφέλη και προσωπικά ανταλλάγματα. Το να παζαρεύεις και να πουλάς τη χώρα σου για να πάρεις ωφελήματα είναι η χειρότερη μορφή προδοσίας».

Μεταξύ άλλων για το πόθεν έσχες του προέδρου της Βουλής η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε «Άφησα να περάσει η Πρωταπριλιά γιατί φαντάζομαι γιόρταζε και ο κ. Βούτσης και ολόκληρη τη κυβέρνηση, ήταν η μέρα τους χες και έχουν το θράσος να κατηγορούν για fake news εκείνους οι οποίοι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας. Τα πόθεν έσχες έπρεπε να δημοσιεύονται άμεσα κάθε χρόνο διότι το σημαντικό και το ζητούμενο είναι η διαφάνεια στην πολιτική ζωή. Ο κ. Βούτσης έχει καθίσει πάνω στα πόθεν έσχες εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν έχουν δημοσιευτεί τα πόθεν έσχες της κυβερνητικής περιόδου αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία πόθεν έσχες που δημοσιεύτηκαν αφορούν την πρώτη περίοδο του 2015 και εντεύθεν τα πόθεν έσχες δεν δημοσιεύονται, δίνονται διαρκείς παρατάσεις για την υποβολή τους και συνολικά ακολουθούνται με διάφορα προσχήματα και διάφορες μεθοδεύσεις οι γνωστές τακτικές που ακολούθησαν και οι προηγούμενοι, της μη δημοσίευσης των πόθεν έσχες. Όμως εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, πιάνεται στα πράσα ο στενός συνεργάτης του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο Πετσίτης, ο «τσαντοκουβαλητής» του Παππά από εποχής που ο Παππάς ήταν διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα, πιάνεται στα πράσα να έχει αφενός εκτινάξει την περιουσία του και αφετέρου αυτή του η εκτίναξη να συμπίπτει με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να μένουν στο σκοτάδι τα πόθεν έσχες του κ.Παππά, του κ. Τσίπρα, τα πόθεν έσχες του περιβάλλοντός τους, τα πόθεν έσχες συνολικά της κυβερνητικής παρέας».

Και συνέχισε αναφερομένη στον κ. Βούτση πως εδώ και τριάμισι χρόνια αναγγέλλει ότι θα κάνει τη διαδικασία για τις γερμανικές οφειλές, με τον ίδιο τρόπο τώρα λεει θα δημοσιεύσει τα πόθεν έσχες. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Τον καλώ άμεσα να δώσει στη δημοσιότητα το δικό του πόθεν έσχες, του πρωθυπουργού το πόθεν έσχες, το πόθεν έσχες του κ. Παππά, το πόθεν έσχες εκείνων των προσώπων που είναι διά βίου κομματικά στελέχη και άρα δεν θα μπορούσαν να έχουν άλλες πηγές εισοδημάτων αλλά εμφανίζονται με εκτιναγμένες πηγές πλουτισμού. Υπάρχουν περιπτώσεις προσώπων, ας πούμε ο κ. Παπαδημούλης, με ένα πόθεν έσχες όπως δημοσιεύεται που είναι αναντίστοιχο του γεγονότος ότι ήταν πάντοτε κομματικό στέλεχος. Να ελεγχθούν αυτά... δεν μπορεί να μην δημοσιεύουν τα πόθεν έσχες και την ίδια ώρα να διαφημίζουν ότι ελέγχουν τη Δικαιοσύνη, την πιέζουν και θα κανουν παιχνίδι βάζοντας φυλακή τους αντιπάλους τους δηλαδή ουσιαστικά υπονομεύοντας εντελώς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον κ. Πετσίτη και πως ένα πρόσωπο χωρίς προσόντα αναδείχθηκε σε παράγοντα.«Είναι σαφές ότι το πρόσωπο αυτό, ένα πρόσωπο χωρίς προσόντα αναδείχθηκε σε παράγοντα ο οποίος ανέπτυξε σχέσεις με μεγαλοεπιχειρηματίες, με επιχειρήσεις, διορίστηκε σε θέσεις αναντίστοιχες των προσόντων και της διαδρομής του και αυτή του η πορεία συμπίπτει με τη σχέση του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η προσποίηση ότι σφυρίζουν αδιάφορα, ότι δεν γνωρίζουν τον Πετσίτη δεν πείθει κανέναν. Από την άλλη πλευρά όμως και οι αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της αντιπολίτευσης γενικά είναι χλιαρότατες διότι εδώ υπάρχει μια διαφήμιση της διαπλοκής της κυβέρνησης. Εδώ βάλανε υποψήφιο ευρωβουλευτή τον Π. Κόκκαλη δηλαδή διαφημίζουν πια τις σχέσεις και με τη διαπλοκή και με ελεγχόμενες επιχειρήσεις και οικονομικές δραστηριότητες, προσπαθούν να την περιβάλουν και με πολιτικό μανδύα και από την άλλη πλευρά υπάρχει μια χλιαρή αντίδραση του τύπου να έρθει η κα Ζαϊρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Βεβαίως να πάει η Ζαϊρη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να πάει και η Δημητρίου, να πάει και ο Πέππας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου στην επιτροπή για να εξηγήσουν πως έχουν καταντήσει τη Δικαιοσύνη ενεργούμενο της κυβέρνησης». Για το έργο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υπό την κα Χριστοδουλοπούλου, η κα. Κωνσταντοπούλου σχολίασε «Ήταν να θάψει την υπόθεση Siemens που είχα ανοίξει ως πρόεδρος της Βουλής και ως πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής. ...Έκλεισαν άρον –άρον η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την υπόθεση Siemens, φυσικά η σημερινή συμπερίληψη του Π. Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο δίνει κάποιες απαντήσεις και για αυτό το θέμα όπως και για άλλα πολλά. Ο απλός κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά, δεν τρώει κουτόχορτο».

Για την κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά ότι είναι μια κυβέρνηση σε αποδομή αυτή τη στιγμή προσπαθεί να γαντζωθεί από την εξουσία. «Εδώ είμαστε σε προεκλογική περίοδο, ο κ. Βούτσης δεν μπορεί να κρατάει τα πόθεν έσχες στην τσέπη του και στη διάθεσή του και στη διάθεσή του Τσίπρα γιατί αυτό παραπέμπει ευθέως σε εκβιασμούς και συναλλαγές. Οφείλει να τα δημοσιεύσει και τους καλώ να δημοσιεύσουν τις εκλογικές τους δαπάνες του 2015, και τις εκλογικές δαπάνες όλων του 2015 καθώς και τις εκλογικές δαπάνες για τις επικείμενες εκλογές» τόνισε στην συνέντευξη.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «Το θέμα Πετσίτη είναι θρυαλλίδα, σαφώς θα πρέπει να ερευνηθεί μέχρι τέλους αλλά σαφώς δεν μπορεί να ερευνάτε μέχρι τέλους από πρόσωπα ελεγχόμενα από εκείνους που πρέπει να ελεγχθούν».