Στον αυτισμό αναφέρθηκε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει επιστημονική γνώμη για το θέμα αφού έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών ενώ έχει ειδικότητα στην ψυχιατρική.

Τι έγραψε στο Facebook του:

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού #σήμερα.
Υπολογίζεται ότι στην #Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 5000 #παιδιά και ενήλικα άτομα με κλασικό αυτισμό και 30000 άτομα με ειδικές διαταραχές ανάπτυξης. Η διαδικασία διάγνωσης ωστόσο, συνεχίζεται οπότε είναι πιθανό τα νούμερα να είναι πολύ μεγαλύτερα.
Ο Albert Einstein, ο Isaac Newton, ο George Orwell, ο Beethoven, ο Mozart, ο Hans Christian Andersen, ο Immanuel Kant, ο Andy Warhol, ο Stanley Kubrick κ.α. δεν έπασχαν από αυτισμό. Ήταν αυτιστικοί. Για τον Anthony Hopkins, ο αυτισμός δεν είναι κάτι που έχει. Είναι κάτι που είναι. Ο αυτισμός είναι #τρόπος ζωής και αποτελεί την #ταυτότητα του ατόμου που φέρει εκφάνσεις αυτής της ισόβιας διαταραχής.
Είναι, λοιπόν, #καιρός να σπάσουμε τα δεσμά του κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι #τώρα η #στιγμή να συνθέσουμε μια Ευρώπη των ίσων ευκαιριών για όλους.