Ανακυκλώνει τα ίδια πρόσωπα ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωβουλή με την ελπίδα ότι θα «γυρίσει» το ματς των ευρωεκλογών. Μετά το «Βατερλώ» με την Μυρσίνη Λοϊζου και τα ηχηρά όχι από Παναγιώτη Γιαννάκη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Νίκο Κοτζιά, Ελενα Ακρίτα κ.λπ., το Μέγαρο Μαξίμου κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει το ευρωψηφοδέλτιο. Ως λύση ανάγκης ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει τους ίδιους τους υπουργούς του, καθώς το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα που θα «κλειδώσουν» στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες του πρώην υπουργού, Νίκου Φίλη, της νυν υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου και του καθηγητή Σωτήρη Βαλντέν. Επίσης θα ανακοινωθούν και οι εκ μεταγραφής Ελενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ και Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

Ο Νίκος Φίλης, που είναι και στην ομάδα των «53+» και ασκεί κριτική πολλές φορές στην κυβέρνηση, εκτιμάται ότι επιλέγεται για να «ξυπνήσει» τα πιο αριστερά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν απογοητευτεί από την κυβερνητική πολιτική. Ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται δεινή ήττα.

Η Εφη Αχτσιόγλου, εφόσον τελικώς ανακοινωθεί, είναι ένα όνομα ισχυρό για τον κ. Τσίπρα ο οποίος θεωρεί ότι η υπουργός Εργασίας έχει συμπάθειες σε όλους τους χώρους, ειδικά στους νέους τους οποίους μπορεί να κερδίσει.