Στην Λακωνία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει στη Σπάρτη, σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟ.Δ.Ε Λακωνίας.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Μυστρά αποτελεί ένα από τα λίγα καλά διατηρημένα βυζαντινά οικιστικά σύνολα για τη μελέτη και την κατανόηση της βυζαντινής αρχιτεκτονικής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Λακωνίας στον Μυστρά, στάθηκε στην ομορφιά που δημιουργούν ο συνδυασμός τους αρχαιολογικού χώρου με το φυσικό τοπίο της περιοχής, τονίζοντας τη σημασία της αξιοποίησης των τουριστικών δυνατοτήτων της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Εδώ σε αυτό το μαγικό τόπο στον Μυστρά, συνενώνεται ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλλους. Η Λακωνία έχει σημαντικότατες αναπτυξιακές δυνατότητες. Η προστασία και η αξιοποίηση του μεγάλου πολιτιστικού της πλούτου, θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα, για τον δήμο, για την περιφέρεια αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Ήδη κάποιοι τολμηροί επιχειρηματίες δρομολογούν επενδύσεις, ακριβώς για να μπορέσουν να συνδέσουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής με μια νέα αντίληψη για τον τουρισμό μας. Ένας τουρισμός ο οποίος πρέπει να συνδέεται και να ταυτίζεται με τη φυσική μας ομορφιά, την προστασία της φυσικής μας ομορφιάς και με το πολιτιστικό μας απόθεμα.

Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία θα στηρίξει ακριβώς αυτή τη λογική. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και με μια σύζευξη του τουρισμού, του πολιτισμού, της πρωτογενούς παραγωγής να αξιοποιήσουμε επιτέλους και εδώ πέρα στη Λακωνία, όπως το έχουμε κάνει σε μεγάλο βαθμό στη γειτονική Μεσσηνία, τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πολύ όμορφης γωνιάς της πατρίδας μας».