Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και υποψήφιος ευρωβουλευτής Λάμπρος Παλάντζας, με αφορμή την εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο Γαλάτσι.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαδικασία εξαγορών και συναλλαγών για να στήσει ο Τσίπρας μια κατά φαντασία προοδευτική συμμαχία.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα στελέχη από το χώρο της Κεντροαριστεράς που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, κάνει λόγο για ντροπή που στάθηκαν δίπλα δίπλα με τους συκοφάντες του Ανδρέα. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Λάμπρου Παλάντζα στο facebook

Πήγανε λέει στο Γαλάτσι για να καταπολεμήσουν τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά μαζί με τον Τσίπρα τον Αλέξη και τον Πέτρο Κόκκαλη.

Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει εφαρμόσει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με την οποία ισοπέδωσε την μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Μεσαία τάξη στην Ελλάδα για να το ξεκαθαρίσουμε είναι η εργατική τάξη και οι μικροί επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Όπως κάθε σκληρό νεοφιλελεύθερο καθεστώς έτσι και ο Τσίπρας επέλεξε να μοιράσει επιδόματα φτώχιας σε όσους είχανε ανάγκη. Μέχρι εδώ σωστά αν και μαζί με τα επιδόματα όφειλε να ασκήσει και πολιτικές που θα έβγαζαν τον κόσμο αυτό από την φτώχεια και την επιδοματική διαβίωση.

Το ζητούμενο, η ιδεολογική και πολιτική επιλογή δεν είναι στο αν θα μοιράσεις επιδόματα, αλλά από ποιους θα τα πάρεις για να τα μοιράσεις. Αν τα πάρεις από τα πολύ μεγάλα εισοδήματα, τον μεγάλο πλούτο, την φοροδιαφυγή, τις μεγάλες καταθέσεις τότε είσαι σοσιαλιστής και μπράβο σου. Αν τα πάρεις από την μείωση του αφορολόγητου των μισθωτών και των συνταξιούχων, από τους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες, από τους αυτοαπασχολούμενους, τότε είσαι σκληρός νεοφιλελεύθερος που ασκείς πολιτική διεύρυνσης της φτώχειας και περιορίζεις τις ευκαιρίες στους νέους, στους ανέργους και στους εργαζόμενους. Αυτό το δεύτερο έκανε ο Τσίπρας. Δεν πήρε ούτε μισό ευρώ από τον Κόκκαλη και το συνάφι του, δεν πείραξε καθόλου τα μεγάλα εισοδήματα και την μεγάλη περιουσία, αλλά πήρε από αυτόν που έβγαζε 7000 και 8000 ευρώ τον χρόνο. Δεν αναφέρομαι στην έμμεση φορολογία που εκεί είναι ακόμη πιο σκληρά τα πράγματα.

Αυτή λοιπόν ήταν η φυσική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, να άσκησε νεοφιλελεύθερη πολιτική και να δεσμεύσει την χώρα για δεκαετίες σε αυτήν την βάρβαρη κατάσταση.

Πάμε τώρα και στην ακροδεξιά. Πήγατε σύντροφοι στο Γαλάτσι να πολεμήσετε την ακροδεξιά μαζί με τον Αλέξη τον Τσίπρα, τον Παπαγγελόπουλο, την Κουντουρά, τον άλλο Κόκκαλη, τον Κουίκ και την Παπακώστα. Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά ο Αλέξης δεν κατάφερε να αποτρέψει την άνοδο της ακροδεξιάς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παλέψετε μαζί του για να μην ανέβει η ακροδεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τέσσερα παθιασμένα χρόνια με τον Καμμένο, τον χειρότερο ακροδεξιό και λαϊκιστή της χώρας σε τα πήρατε χαμπάρι; Χιλιάδες ψυχές προσφύγων στοιβαγμένες σε άθλια στρατόπεδα δεν τις είδατε; Τον κοινό με την Χρυσή Αυγή διορισμό της Θάνου δεν τον καταλάβατε; Η καθυστέρηση της δικής της Χρυσής Αυγής δεν σας απασχολεί;

Ο Τσίπρας και η Συμμαχία του έχει βασικό συστατικό της την συμπόρευση και την συναλλαγή με την ακροδεξιά και την Καραμανλική δεξιά. Ήδη έχουν συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη να εκλέξουν ξανά τον Παυλόπουλο.
Μερικοί από εσάς δεν είσαστε στο Κίνημα Αλλαγής γιατί ξορκίζεται μελλοντική συνεργασία της Φώφης με τον Μητσοτάκη παρόλο που η ίδια η Φώφη Γεννηματά το έχει διαψεύσει παρά πολλές φορές σε όλους τους τόνους με όλους τους τρόπους. Παρόλα αυτά κάποιοι το λέτε σαν δικαιολογία για να πάτε στην συμμαχία με την Παπακώστα.

Δεν είναι καλά όμως τα νέα φίλοι μου. Αυτό που φοβάστε ότι θα κάνει η Φώφη στο μέλλον, στον ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνει τώρα. Η κοινή πλεύση με την δεξιά και την ακροδεξιά δεν είναι πρόβλεψη είναι πραγματικότητα.

Είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαδικασία εξαγορών και συναλλαγών για να στήσει ο Τσίπρας μια κατά φαντασία προοδευτική συμμαχία.

Στην αθλιότητα αυτής της συναλλαγής κάποιοι άθλιοι εμπλέκουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

Ντροπή και μόνο ντροπή που στέκεστε δίπλα δίπλα με τους συκοφάντες του Ανδρέα.

Το ήθος, οι αξίες τα ιδανικά μας κερδίζουν κάθε μέρα έδαφος. Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά χτίζουν την προοδευτική συμμαχία των πολιτών, της πολιτικής, της αλλαγής.