Επανέρχεται και η Νέα Δημοκρατία στις αποκαλύψεις που αφορούν στην γενική γραμματέα Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, για το πώς συνδέεται με το κύκλωμα Αρτεμίου-Πετσίτη-Παππά. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση της κ. Ξεπαπαδέα, η οποία δεν ήρθε.

Αντίθετα, η ίδια η γενική γραμματέας επανήλθε με νέα επιστολή, όπου επιβεβαιώνει ότι ήταν δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD», η οποία εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα, εκπροσωπώντας την σε δίκη. 

Παράλληλα, καταγγέλλει την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για «διαστρέβλωση» των γεγονότων, προκειμένου «να παραπληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό και να δημιουργήσει συνειρμούς και συσχετισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς ικανοποίηση ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Με φόντο τη νέα αυτή ανακοίνωση, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι και η Γενική Γραμματέας κατά τη Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα συνδέεται με το κύκλωμα Αρτεμίου-Πετσίτη-Παππά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν άκουσε. Ξαναρωτάμε λοιπόν ευθέως τον κ. Τζανακόπουλο: 

Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου;
Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Μανώλη Πετσίτη;
Και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κ. Ξεπαπαδέα όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα;»

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ανέφερε ότι η Νατάσα Ξεπαπαδέα, η οποία διορίστηκε -με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου- από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια έγινε ειδική συνεργάτης του ιδίου για θέματα διαφθοράς, και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.