«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, η Novartis, τώρα ξεκινάει και θα είναι η έρευνα για την σκευωρία εις βάρος όλων εμάς που μας έδειξαν ως εμπλεκόμενους», δήλωσε οργισμένος ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.  

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ψευδομάρτυρες και για μια υπόθεση στημένη από την κυβέρνηση, προκειμένου να παίξει πολιτικά παιχνίδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, που μίλησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με αφορμή την εντολή για άρση της βουλευτικής ασυλίας του εμπλεκόμενου στην υπόθεση από τους προστατευόμενους μάρτυρες, Ανδρέα Λοβέρδο.

Μάλιστα, όπως σημειώθηκε στην απόφαση, υπάρχουν μόνο αποχρώσεις ενδείξεις για την εμπλοκή του κ. Λοβέρδου και θα παραμείνει ανοικτή παραμένει η έρευνα για άλλα πρόσωπα, ενώ στο αρχείο θα μπει η υπόθεση για άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την αγανάκτησή του για την ταλαιπωρία που υφίσταται τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την υπόθεση Novartis, επιμένοντας ότι οι εξελίξεις αποκαλύπτουν την σκευωρία.

«Οι 4 που μπαίνουν στο αρχείο,  είχαν τις ίδιες κατηγορίες από τους προστατευόμενους μάρτυρες που είχαν όλοι οι υπόλοιποι, για τους οποίους ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες. Πως είναι δυνατόν ο εισαγγελέας να έκρινε ότι οι μάρτυρες αυτοί έλεγαν ψέματα στη μια περίπτωση και πάνε αρχείο και ότι στην άλλη λένε αλήθεια και συνεχίζεται η έρευνα;» αναρωτήθηκε ο κ.Γεωργιάδης , υπογραμμίζοντας ότι η σκευωρία της κυβέρνησης εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων καταρρέει. «Όλοι μας δικαιωνόμαστε για τον εφιάλτη που ζήσαμε έναντι της τιμής και της υπόληψής μας».

Τόνισε παράλληλα το παράπονό του ότι οι δικαστές δεν δήλωσαν δημόσια τι έδειξε η έρευνα για τον κάθε εμπλεκόμενο.

«Οι δικαστές είναι έκθετοι. Μετά από δύο χρόνια ταλαιπωρίας όφειλαν να πουν και να ανακοινώσουν τι έχουν βρει από τον καθένα. Αναφερόμενος στην δική του εμπλοκή από τους προστατευόμενους μάρτυρες τόνισε ότι «Εδώ και καιρό έχω δεχθεί απίστευτο μπούλινγκ. Ήμουν παντού πρωτοσέλιδο. Οι εισαγγελείς έπρεπε σήμερα με θάρρος να βγουν και να πουν τι έχουν βρει», ενώ σχετικά με τον κ. Λοβέρδο τόνισε: 

«Ως διάδοχός του κ. Λοβέρδου στο Υπ. Υγείας έχω πλήρη εικόνα.

Ο κ. Λοβέρδος συνέβαλε να πέσει η δαπάνη στο φάρμακο  ένα δισεκατομμύριο και «έβλαψε τη Novartis, η οποία αντίθετα επί κ. Πολάκη τα κέρδη της Novartis αυξάνονται».  

Τέλος, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «Θα διεκδικήσουμε αστικές αποζημιώσεις μόλις αρθεί η προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων. Έχω καταθέσει μηνύσεις εναντίον τους και κατά εφημερίδων που με είχαν πρωτοσέλιδο. Θα κάνω όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Θα στραφώ από σήμερα κατά δημοσιευμάτων που  διακινούσαν ότι έχω πάρει χρήματα από τη Novartis».

Κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, όπως το χαρακτήρισε η κυβέρνηση, κατέρρευσε. Το σκάνδαλο Novartis τώρα ξεκινάει, με την έρευνα που θα κάνουμε για την σκευωρία που στήθηκε εις βάρος όλων μας».