«Πολιτική μου άποψη είναι ότι έχει σκάσει αυτή η υπόθεση της σκευωρίας και τώρα προσπαθούν να κάνουν πολιτική διαχείρισή της» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis στα Παραπολιτικά 90,1.

«Υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη αγωνία αυτό να καταλήξει κάπου και επειδή προφανώς δεν κατέληγε πουθενά, εξ ου και η τεράστια δυστοκία εδώ και 1,5 χρόνο, καταλήγει λοιπόν σε αυτό το 4-5-1 όπου είναι μια προσπάθεια διαχείρισης της πολιτικής καταστροφής την οποία έχει πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτή την υπόθεση» συνέχισε.

Όταν δε εμείς λέγαμε «που τα βρίσκετε αυτά, πως απαγγέλετε κατηγορίες, πού είναι το κατηγορητήριο, για να κάνουμε μια συζήτηση η οποία να έχει μια στοιχειώδη εγκυρότητα, μας λέγανε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των αιώνων.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η περίπτωση του οποίου αρχειοθετήθηκε, ο κ. Βορίδης αναρωτήθηκε: «Τι θα του πούνε τώρα οι Συριζαίοι; Και λεω ειδικώς το Βενιζέλο γιατί είναι πολιτικά ενεργός και γιατί είναι στοχοποιημένος από το ΣΥΡΙΖΑ, θέλω τώρα να ακούσω θα πάνε ένας-ένας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσουνε συγγνώμη;»

Αναρωτήθηκε επίσης και για τους πέντε που μπήκαν σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας: «Για τους 5 λέει, 'συνεχίζω να ερευνώ'. Υπάρχουν κάποιες πρόσθετες ανακριτικές πράξεις; Κάτι υπάρχει ακόμα να γίνει; Αν η απάντηση είναι 'όχι', γιατί δεν αρχειοθετείται και για τους 5; Αν η απάντηση είναι 'ναι', υπάρχει και κάτι πρόσθετο να γίνει γιατί δεν υπάρχει και για τους τέσσερις το πρόσθετο αυτό; Πώς για τους τέσσερις τελείωσε και για τους πέντε δεν τελείωσε; Κρατήστε αυτό γιατί αυτό είναι ένα ερωτηματικό γιατί εδώ συνδέεται ενδεχομένως με μια στρατηγική που πάει να ανακτήσει κάποιου είδους νομιμοποίηση. Δηλαδή δεν είναι τόσο κακή, ακεραίως ενεργεί. Γιατί ακεραίως ενεργεί η Εισαγγελία εδώ; Διότι για τους τέσσερις που δεν βρήκε είπε, να κλείσει η υπόθεση, άρα λοιπόν εδώ πρέπει να αναρωτηθούμε έτσι είναι; Και τι είναι αυτό το οποίο εκκρεμεί και δεν έχει κλείσει για τους 5; Για αυτό λεω ότι εδώ χρειάζονται εξηγήσεις.»

Για τον κ. Λοβέρδο: «Υπάρχει μια αίτηση για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, όχι της υπουργικής του, προκειμένου να εξεταστεί από την κ. Εισαγγελέα ως ύποπτος τελέσεως δωροδοκίας. Δεν έχω δει τη δικογραφία για να μπορώ να σας πω κάτι για αυτό, διαβάζω ότι πάντως εάν έχει εμφανιστεί ένας μάρτυς προχθές, πχ ο οποίος ξαφνικά θυμήθηκε κάτι το οποίο έχει να κάνει με δωροδοκία, φαντάζομαι ότι έχει περάσει από το μυαλό των δικαστικών λειτουργών να ρωτήσουν 'γιατί αυτός εμφανίστηκε χθες και όχι εδώ και δύο χρόνια που γνωρίζει ότι διεξάγονται έρευνες σχετικές;'. Και μάλιστα αυτό το χθες έχει και μια άλλη πολιτική σημασία ότι συμπίπτει η εμφάνιση του νέου αυτού μάρτυρος, και άρα αποδεικτικού μέσου, με την προεκλογική περίοδο. Άρα επειδή αυτή η υπόθεση καλώς ή κακώς έχει πολιτικά χαρακτηριστικά υποθέτω ότι η ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών τους κάνει να είναι υποψιασμένοι απέναντι σε τέτοιου είδους 'αυθόρμητες' καταθέσεις της τελευταίας ώρας.»

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν εξελίξεις για τους πέντε πριν από τις Ευρωεκλογές: «Κάτι τέτοιο άκουσα να λεει ο κ. Πολάκης, ο οποίος είναι πάντοτε πολύ καλά ενημερωμένος στα θέματα αυτά. Και αυτός και ο κ. Βαξεβάνης έχουν προνομιακή ενημέρωση επομένως πρέπει να τους ακούμε με πάρα πολύ προσοχή, ξέρουν αυτοί τι λένε.»

«Έχει ψηφιστεί όμως και ένα νομοσχέδιο για το τεκμήριο αθωότητας κάνω λάθος; Αυτό ο κ. Πολάκης θα το λύσει, νομίζω θα υπάρξει ενδιαφέρουσα νομολογία από εδώ και πέρα για τα ζητήματα αυτά και τα όσα έχει πει για διάφορους ενδεχομένους κατηγορουμένους ο κ. Πολάκης και για την αθωότητά τους ή μη. Είμαι βέβαιος ότι ορισμένοι θα αποκτήσουν σημαντικά ποσά από αυτή την ιστορία.»