Επανέρχεται ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, στο «καυτό» θέμα των εκκρεμών εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης .

Με ένα έγγραφο-βόμβα αποδεικνύει το ακραίο κυβερνητικό αλαλούμ καθώς αποδεικνύεται ότι «οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, πλην Δημοσίου, μέχρι 28.02.2019, ανέρχονταν σε 94.911. Από αυτές, μόνο 3.370 αφορούν αιτήσεις πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου».

Ο κ. Βρούτσης επιπλέον επισημαίνει τα εξής σημεία:

Από εκτιμήσεις των στελεχών του υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης του δημοσίου ξεπερνά τις 30.000.

Στα παραπάνω προστίθεται ο αριθμός των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου προσεγγίζει τις 120.000.

Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των φακέλων που έχουν αφαιρεθεί από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.

Από την 1-1-2019 καμία νέα σύνταξη -όλων των ταμείων- δεν εκδίδεται, από αστοχία λογισμικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ πριν από μερικές ημέρες είχε καταθέσει κατεπείγουσα ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με την πρωτοφανή ενέργεια του ΕΦΚΑ να αλλοιώσει το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και να διαγράψει χιλιάδες αιτήσεις για απονομή συντάξεων. Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει επίσης ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι «Ξαφνικά, δύο φορές και το 2017 και το 2018 από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες συντάξεις, η έννοια του χάθηκαν σημαίνει ότι έγινε παρέμβαση ηλεκτρονικά στις συντάξεις και διεγράφησαν»