Λάβρος ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για το θέμα της Novartis. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1  και ερωτηθείς αν έχουν βρεθεί χρήματα σε λογαριασμούς του που να σχετίζονται με τη Novartis, απάντησε:

«Δεν έχει βρεθεί τίποτα ούτε σε δικό μου λογαριασμό ούτε σε λογαριασμό των παιδιών μου που είναι ανήλικα-παρά ταύτα έψαξαν-ούτε σε άλλους συγγενείς πρώτου βαθμού που έχω, ούτε σε συνεργάτες. Σε κανέναν δεν έχει βρεθεί μισό ευρώ! Αυτό το ξέρουν από το Πάσχα του 2018 και το λένε τώρα. Οι ξεδιάντροποι το λένε τώρα, μετά από ένα χρόνο και κάτι! Ένα σκάνδαλο μεγάλο πολιτικό χωρίς χρήματα!»

Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Για τους τέσσερις μπήκε στο αρχείο, οι ίδιοι ψευδομάρτυρες μιλάγανε και εκεί και λέγανε για βαλίτσες και τέτοια. Κρατάνε για να δώσω εξηγήσεις τη δική μου και την επομενη εβδομάδα λεει θα γίνει το ίδιο για τους άλλους πεντε, δηλαδή θα πάνε και οι πέντε στο αρχείο. Πώς οι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι για μένα και δεν είναι αξιόπιστοι για τους άλλους τέσσερις. Τα ίδια πρόσωπα είναι!»

Διευκρίνισε ότι τον Κ.Φρουζή της Novartis δεν τον γνώριζε, του συστήθηκε ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών ένα μήνα πριν φύγει από το υπουργειο. «Είπαμε θα ξαναβρεθούμε. Η συνάντηση μας κράτησε 4 δευτερόλεπτα 5, είπαμε θα βρεθούμε αλλά έπεσε η κυβέρνησή μας και δεν βρεθήκαμε. Ισχυρίζεται η κουκουλοφόρος, μεταξύ των χιλιάδων που είπε και η Εισαγγελία κρατάει ένα, το εξής, ότι εγώ λεει τον ήξερα τον Φρουζή και μιλάγαμε στο τηλεφωνο και αλλάζαμε e-mails. Και τη βάλανε την ημέρα που ο Μανιαδάκης αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένας από τους ψευδομάρτυρες και ο άνθρωπος είπε ότι εκβιαζόταν κλπ και τη βάλανε να καταθέσει ότι άκουσε το Φρουζή να μιλάει σε μένα στο τηλέφωνο. Εγώ με τον κ. Φρουζή, επειδή ήταν άγνωστός μου, δεν είχα ανταλλάξει ούτε τηλέφωνο ούτε emails. Κρατάνε από τα χιλιάδες ψέματα που έχει πει για άλλους 5 ανθρώπους μόνο τα δικά μου, αφαιρούνε τα 999 ψέματα και κρατάνε αυτό. Γιατί δεν κάνανε την έρευνα για να δούνε αν έχει δίκιο η ψευδομάρτυς, η κουκουλοφόρος; Κάνανε την έρευνα, βρήκανε ότι δεν υπάρχει τίποτα και το κρύβουνε. »

Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμα ότι έφεραν την όλη υπόθεση παραμονή των εκλογών, «είναι ορατή η στόχευσή τους αλλά δεν τους βγαίνει γιατί η συσπείρωση που γίνεται στον κόσμο είναι ανεπανάληπτη. Για το χώρο μας αυτή η λυσσώδη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με άνομα μέσα, μας κάνει καλό.»

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του, είπε ότι θα ψηφίσει ο ίδιος πρώτος υπέρ της άρσης. «Πρόσωπο με πρόσωπο, θα τους καθίσω στο σκαμνί όμως. Καταρχάς θα συνεχίσω τις μηνύσεις. Οι μηνύσεις που είχαμε καταθέσει κατά των ψευδομαρτύρων βγήκαν από το αρχείο. Κλήθηκαν πρώτος ο κ. Λιντζέρης, δεύτερος ο κ. Γεωργιάδης και επίκειται να καλέσουν και εμένα και φυσικά θα πάω. Λέω σε κάθε εμπλεκόμενο συμμορίτη ότι οι μηνύσεις και οι αγωγές θα σκάσουν βροχή. »

Για να καταλήξει: «Όταν πήγαν μέσω της Δικαιοσύνης να με συντρίψουν θα την πληρώσουν μέσω Δικαιοσύνης. Δεν θα αφήσω κανέναν και καμία! Ακολουθώ τις μεθόδους που ακολουθώ χωρίς να τις δημοσιοποιώ, δηλαδή την αγωγή μου που έχω καταθέσει εναντίον πολιτικού προσώπου δεν την έχω πει πουθενά. Δεν θα αφήσω πολιτικά πέτρα πάνω στην πέτρα αλλά και δικαστικά δεν θα αφήσω πέτρα πάνω στην πέτρα, θα τα προχωρήσω όλα.»