Πολύ παρασκήνιο και ακόμα μία «μίνι διάσπαση» ακολούθησε την απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να συμπορευθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε με καταγγελίες στελεχών της για μεθοδεύσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, την παραίτησή του από τα όργανα της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο Κώστας Αυγερόπουλος, με αφορμή τη συνεργασία του Θεοχαρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο «για μία κίνηση που εξευτελίζει και γελοιοποιεί όλη την έως τώρα αντιπολιτευτική μας ρητορική και κριτική, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύει όλη την περασμένη θητεία ΣΥΡΙΖΑ του εθνικολαϊκισμού, της πολιτικής εξαπάτησης, του μικρορουσφετιού και της στασιμότητας»

Την Παρασκευή έγινε γνωσστή και η αποχώρηση του Βασίλη Μασσαλά από τα Γιάννενα, ο οποίος στην ΚΕ ειχε ψηφίσει ΥΠΕΡ της συμφωνίας των Πρεσπων)

«Από το 2010 που δημιουργήσαμε την Δημαρ προσπαθώ να μετρήσω πόσα κομμάτια γίναμε. Προσωπικά παρέμεινα στο κόμμα, παραμένοντας βέβαια σταθερός ιδεολογικά και πολιτικά στις απόψεις που έκαναν αναγκαία την δημιουργία της Δημαρ, και παρά τις πολλές διαφωνίες που είχα με την κυρίαρχη κάθε φορά γραμμή. Την σύμπραξη με τον Συριζα δεν μπορώ πλέον να την αντέξω. Καλό ταξίδι σύντροφοι», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις πέντε μελών του κόμματος εκφράζοντας τη διαφωνία τους για τη σύμπλευση του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές.

«Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε (οι τρεις) τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές: Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε.: Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος.