Απίστευτες αντιδράσεις έχουν ξεσπάση από το πρωί μετά τη συνέντευξη της υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα.

Υπενθυμίζεται πως υπουργός όχι μόνο δεν «βλέπει» κανένα άβατο στα Εξάρχεια αλλά χαρακτηρισε την περιοχή ως «Μονμάρτη της πρωτεύουσας». 

Φυσικά οι χρήστες στο twitter σχολιάζουν με καυστικό και χιουμοριστικό τρόπο τη συνέντευξη της υπουργού.

«Στα σοβαρά συνέκρινε την (τουριστικότατη εδώ και δεκαετίες) Μονμάρτη με το βασίλειο της πρέζας (των μπαχαλάκιδων και της παραβατικότητας) των Εξαρχείων!! Ήμαρτον! Έλεος!», αναφέρει ένας χρήστης.

Άλλος χρήστης διερωτήθηκε: «Η μανδάμ Παπακω χαρακτήρισε τα Εξάρχεια Μονμάρτη της Αθήνας. Γιατί δεν πάει να μείνει εκείνη στα Εξάρχεια χωρίς συνοδεία αστυνομικής δύναμης;»

Την απορία του εξέφρασε και άλλος χρήστης: «Η Παπακώστα χαρακτήρισε τα Εξάρχεια, Μονμάρτη. Απορώ αν έχει πάει και στα 2», ενώ ακολουθήσει άλλος χρήστης με το καυστικό σχόλιο: «Η άσχετη Παπακωστα συγκρινει την Μονμαρτη, κέντρο διανοουμενων- καλλιτεχνών και υψηλή αρχιτεκτονική με τα Εξαρχεια των κουκουλοφορων, των μολοτοφ, της εμποριας ναρκωτικών και των τρισαθλιων πολυκατοικιων. Ασχετη».

 «Κατερίνα Παπακώστα: «Μονμάρτη» της Αθήνας τα Εξάρχεια -Κέντρο τέχνης και πολιτισμού.
Σωστηηηηή η κυρία. Βραδυ παρα βράδυ η περιοχή γύρω απο το ΕΜΠ φλέγεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις», σημειώνει άλλος χρήστης.

Αξίζει να σημειωθεί πως Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση αυτή και στον πολιτικό χώρο.

«Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα», σχολίασε με δηκτικό ύφος ο Παύλος Χρηστίδης. «Η αστυνομία δεν μπορεί να περάσει κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής έχουν εντολή να μην το κάνουν αυτό, μάς το έχουν πει αξιωματικοί», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα. Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες» σχολίασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ. «Με πραγματικό σχέδιο και πολιτική βούληση η ΕΛΑΣ μπορεί να βάλει την τάξη σε διάστημα μηνών σε μια περιοχή που κινδυνεύουν και οι κάτοικοί της», τόνισε.
«Δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη. Προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου, άλλα έχουν ξεφύγει τα πράγματα, υπάρχουν μαχαιρώματα υπάρχουν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Χειμωνάς σχολιάζοντας την δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα. «Δεν είναι λύση η ανοχή της κυβέρνησης, ούτε η σκληρή καταστολή που προτείνει η ΝΔ. Στα Εξάρχεια πρέπει να γίνουν χειρουργικές κινήσεις», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Μόνο Μονμάρτη δεν είναι τα Εξάρχεια

Μάλιστα οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά από νέα επεισόδια στην περιοχή, με το σαββατοκύριακο οι κάτοικοι των Εξαρχείων, να γίνονται μάρτυρες νέων εντάσεων από κουκουλοφόρους, οι οποίοι ήρθαν σε «άγρια» αντιπαράθεση με ενοίκους που βγήκαν στα μπαλκόνια τους.

Η τελευταία ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την πλαϊνή είσοδο του Πολυτεχνείου, στην οδό Τοσίτσα και επιτέθηκε στην «κλούβα» των ΜΑΤ που βρίσκεται στη συμβολή με την Πατησίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πέταξαν αρκετές βόμβες μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης.
Το συγκεκριμένο επεισόδιο στα Εξάρχεια διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και ολοκληρώθηκε όταν οι ταραξίες τράπηκαν σε φυγή και κλείστηκαν, ξανά, στο προαύλιο του Πολυτεχνείου.