«Για μένα ήταν επιστροφή στις ρίζες επομένως δεν είχα να το σκεφτώ και πολύ» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, κος Γιώργος Αμυράς στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, αναφερόμενος στην συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο. Και πρόσθεσε πως «Αυτό όμως που θεώρησα πραγματικά ορθό ήταν να παραδώσω τη βουλευτική μου έδρα και για τον πρόσθετο λόγο να φανεί η διαφορά των βουλευτών και των υποψηφίων της ΝΔ με εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κρατάνε τη βουλευτική έδρα για να το έχουν δίπορτο. Δηλαδή αν δεν βγουν ευρωβουλευτές να εξακολουθήσουν να έχουνε το βουλευτιλίκι».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζητούμενο των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι «Είναι διπλό το ζητούμενο, το πρώτο είναι να στείλουμε τους καλύτερους στην Ευρώπη διότι αυτοί οι άνθρωποι θα εκπροσωπούν την Ελλάδα και τα συμφέροντά της και τα δίκαια της στον ευρωπαϊκό αυτό οργανισμό. Και το δεύτερο είναι το ισχυρό πολιτικό μήνυμα ότι μετά τις ευρωεκλογές δεν θα πρέπει να μπορεί να σταθεί πουθενά ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Να είναι τέτοια η συντριπτική του ήττα όπου να ανοίξουν οι πόρτες για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Δεν βάζω πουθενά τον πήχη όμως είμαι σίγουρος ότι θα είναι διψήφιο το ποσοστό της διαφοράς διότι το βλέπω από τον κόσμο».

Ο κ. Αμυράς ερωτηθείς τι θα πρέπει να κάνει ο κ. Τσίπρας στην περίπτωση που είναι συντριπτική η ήττα του στις ευρωεκλογές απάντησε πως θα πρέπει να προκηρύξει και βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατό. Χαρακτηριστικά είπε «Θα είναι τέτοια η διαφορά που δεν θα μπορεί να σταθεί ο κ. Τσίπρας πλέον πολιτικά διότι ήδη δυσκολεύεται με αυτά τα «δάνεια βουλευτών» που έχει πάρει στην κυβέρνηση κουρελού. Αυτό το σχήμα είναι θνησιγενές».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση της Novartis τονίζοντας ότι «Μια φούσκα είναι η Novartis και απεδείχθη. Τι έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση έναντι στη Novartis, έχει επιβάλλει κανένα πρόστιμο; Τίποτα! Επίσης τι έχει κάνει με τους 4.000 Έλληνες γιατρούς που συνταγογραφούσαν αβέρτα με δωράκια και φακελάκια και διακοπές πολυτελείας από τη Novartis; Αυτό είναι το σκάνδαλο, το κομμάτι το πολιτικό είναι μια φούσκα και μισή και απεδείχθη...».

Τέλος, ερωτηθείς αν θα ήθελε να πάρει το νόμπελ ειρήνης ο κ. Τσίπρας και τον κ. Ζάεφ ο κ. Αμυράς είπε «Εγώ θα ήθελα ο κ. Τσίπρας να πάρει το Οσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για όλα τα ψέματα που έχει πει και για όλους τους ρόλους που έχει υποδυθεί από τον Α. Παπανδρέου μέχρι όποιον άλλο».