Επιλέγοντας να δώσει συνέντευξη στον ΑΝΤ1 για να απαντήσει σε όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ειδικά σε σχέση με την υπόθεση Novartis, o Ευ. Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική κατηγορώντας πως ψεύδεται καθώς και ότι ενεργεί ως εισαγγελέας έχοντας ενοχληθεί από την αρχειοθέτηση της δικογραφίας και τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο Αλ. Τσίπρας ψεύδεται ως προς το θέμα του άρθρου 86 του συντάγματος σημειώνοντας πως έχει θεσπιστεί από το 1864. Αυτό που άλλαξα είναι ο εφαρμοστικός νόμος τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τον έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Συνασπισμού.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι όταν φθάνουν οι υποθέσεις αμελητί στη Βουλή δεν σημαίνει ότι αυτομάτως διώκοντας τα πρόσωπα. Οι δικογραφίες για την υπόθεση Novartis πήγαν στη Βουλή σημείωσε και τι έπραξε ο Αλ Τσίπρας; «Είχε το θάρρος να πει πως κακώς αναφέρονται; Όχι» συνέχισε για να προσθέσει «τις συσκεύασε και επένδυσε πολιτικά στη σκευωρία»

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός και μέσα από τη συνέντευξή του «ανέλαβε την ιδιοκτησία της υπόθεσης» επανέλαβε πως πρόκειται για σκευωρία» και επεσήμανε πως συγνώμη πρέπει να ζητήσει αυτός που «οργάνωσε τη σκευωρία»

Επίσης ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για λαϊκισμό, τόνισε πως «απλουστεύει και διχάζει», καθώς και ότι χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας. Όπως είπε, στο εξωτερικό είναι το «delivery boy» των δανειστών ενώ στο εσωτερικό της χώρας «βρίσκει τον διχαστικά λαϊκίστικο εαυτό του».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν έχει κανένα λόγο να θέσει θέμα παραγραφής μιας και η υπόθεσή του ήδη βρίσκεται στο αρχείο ενώ όταν ρωτήθηκε αν η υπόθεση Novartis αποτελεί σκάνδαλο, είπε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο, μεγάλο ιατρικό σκάνδαλο.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην τελευταία τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι πρόκειται για ιατρικό σκάνδαλο σχολιάζοντας ότι με αυτή τη δήλωση έδωσε το «σύνθημα της υποχώρησης».