Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
ad6pktkjwskrk8dwbnmk
Πολιτική

Ο Πολάκης προβλέπει για τη Δικαιοσύνη αλλά βολεύεται στην ασυλία

Ο Παύλος Πολάκης επέμεινε σε όσα είχε υποστηρίξει και οδήγησαν στη μήνυση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Στα όρια κατάχρησης του κατά τα άλλα επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προστατέψει τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας το πρωί της Πέμπτης ο κ. Πολάκης έδωσε το «παρών» και μίλησε για φθηνό αντιπερισπασμό μπροστά σε αυτά που έρχονται. Μιλώντας μάλιστα και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ έπιασα τον κλέφτη κι εκείνος μου έκανε μήνυση γιατί τον έβρισα».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κυριάρχησε ένταση όταν η επιτροπή εισήλθε στο αίτημα για άρση ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έπειτα από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς ο κ. Πολάκης επέμεινε ότι δεν επιθυμεί την άρση της ασυλίας του και ζήτησε να ενταχθεί στις ευεργετικές πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος

Το αίτημα του έσπευσαν να ικανοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία που ακολούθησε με την επιτροπή να αποφασίζει την μετατροπή της δικογραφίας σε υπουργική θεωρώντας ότι τα όσα καταγγέλλει ο κ. Γεωργιάδης τελέστηκαν κατά την υπουργική θητεία Πολάκη. Ως εκ τούτου η υπόθεση δεν θα παραπεμφθεί στην αυριανή συνεδρίαση στην Oλομέλεια.

Την έντονη αντίδραση όμως της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αναφορά του κ. Πολάκη «για αυτά που έρχονται» και η πρόβλεψή του ότι τις επόμενες ημέρες με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει στην κα Τουλουπάκη θα έρθει στη Βουλή στα πρότυπα Λοβέρδου και η υπόθεση του Άδωνι Γεωργιάδη.