«Αύριο, 20 Απριλίου, κλείνουν ακριβώς τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, την οποία προκάλεσε η ΝΔ με στοιχεία που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ήδη από το 2013» ξεκινά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την παρουσία της συντρόφου του πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα στο δικαστήριο.

«Προφανώς την «επέτειο» της πρωτοφανούς αυτής καθυστέρησης που οφείλεται αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να τιμήσει σήμερα στο δικαστήριο η σύζυγος του πρωθυπουργού» αναφέρει και συμπλήρώνει πως «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει για ποιον λόγο όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη ΧΑ. Στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, στις πλατείες της αγανάκτησης, στο δημοψήφισμα παρωδία, στις κοινές επισκέψεις βουλευτών τους στα νησιά, στην προσπάθεια να επιβάλλουν απλή αναλογική, στον διορισμό της κ. Θάνου στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού. Έχει και η υποκρισία τα όρια της».

Υπενθυμίζεται πως η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα έδωσε το παρόν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν από τις 9 το πρωί, βρέθηκε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από συνεργάτες του πρωθυπουργού και τον δημοσιογράφο Ματθαίο Τσιμιτάκη, σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα και κάθισε στις προκαθορισμένες θέσεις για το κοινό και περίμενε την έναρξη της διαδικασίας, ενώ συνομίλησε και με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα που έφτασε λίγο αργοτερα.