Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα σχολίασε με αιχμηρή του ανακοίνωση ο Μίλτος Χρυσομάλλης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «κομπλεξικό και ψεύτη», λέγοντας με νόημα «Σε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ, όπου μετά δυσκολίας κατάφερε να γεμίσει το μισό με τη βοήθεια μεταφερόμενων κλακαδόρων και από τους γύρω νομούς, προσπάθησε να στήσει μια προεκλογική φιέστα και με τα ανερυθρίαστα ψέματά του να καλύψει αυτό που φωνάζει όλη η κοινωνία: ότι είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης.»

Όπως λεει χαρακτηριστικά: «Αντί να απολογείται για τον Πετσίτη, τον Πολάκη, τον Παπά, τις μεθοδεύσεις με τον κ. Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια, τους καλύπτει και τους επαινεί γιατί επί της ουσίας αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό του εαυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης χαρακτήρισε κομπλεξικό τον Αλέξη Τσίπρα, απαριθμώντας τα έργα της διακυβέρνβησης Σαμαρά. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Πέρα όμως, από το πόσο ψεύτης είναι ο κ. Τσίπρας απέναντι στους Μεσσήνιους, μας έδειξε για άλλη μια φορά πόσο βαθιά κομπλεξικός είναι απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Κατηγόρησε τον συντοπίτη μας πρ. Πρωθυπουργό ότι 2,5 χρόνια που κυβέρνησε δεν έβαλε ένα λιθαράκι στη Μεσσηνία, ενώ η αλήθεια είναι ότι για το μόνο που θα μπορούσε να «μεμφθεί» τον πρ. Πρωθυπουργό είναι ότι «σκανδαλωδώς» έκανε μέσα σε 2,5 χρόνια πολλά έργα για τη Μεσσηνία σε σχέση με άλλους Νομούς. Ο δρόμος ΛεύκτροΤσακώνα-Καλαμάτα, συμπεριλαμβανομένου και της παράκαμψης της γέφυρας της Τσακώνας, ο
περιμετρικός της Καλαμάτας, το Φιλιατρινό Φράγμα, η αναστήλωση της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους, η αναστήλωση του Ανδρομονάστηρου, της Μονής Βουλκάνου, της Μονής της Βελανιδιάς, των Κάστρων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, το στέγαστρο στα Ανάκτορα του Νέστορα, το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Πύλο, είναι μερικά από τα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός στη Μεσσηνία και για να τα απαριθμήστε όλα κ. Τσίπρα θα χρειαστεί να εργαστείτε όσο δεν εργαστήκατε ποτέ στη ζωή σας γιατί θα σας πάρει πάνω από... 17 ώρες».