"Το βράδυ της 26ης Μαϊου, δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για τον μεγάλο ηττημένο των εκλογών, που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τον μεγάλο νικητή, που θα είναι η Νέα Δημοκρατία και για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που θα έχει προδιαγράψει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών". Με αυτό τον τρόπο, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα για τη βραδιά των ευρωεκλογών και τις προσδοκίες της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι περιοδεύει τα τελευταία τρία χρόνια όλη την Ελλάδα και βλέπει την ολοένα αυξανόμενη απαίτηση του κόσμου για πολιτική αλλαγή. "Δεν πάει άλλο, κάντε κάτι, ακούω από τον κόσμο", τόνισε.

"Εγώ θα μιλάω για το μέλλον και θα αρθρώνω θετικό πολιτικό λόγο. Θέλω η ψήφος να είναι μια ψήφος επιδοκιμασίας", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τους πολίτες να μην προτιμήσουν κόμματα διαμαρτυρίας, που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις όπως είπε. "Το βράδυ των ευρωεκλογών δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ έχει αδειάσει οριστικά και αμετάκλητα".

"Θέλω να είμαι με τους νικητές των ευρωπαϊκών εκλογών και όχι με τους ηττημένους", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα της συμπόρευσης της ΝΔ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον Μάνφρεντ Βέμπερ στις ευρωεκλογές. Τόνισε ότι ο κ. Βέμπερ έχει υποστηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα και αναρωτήθηκε σχετικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και φιλέλληνας ο κ. Μαδούρο;"

"Η Ευρώπη της ανάπτυξης και της ασφάλειας είναι η ατζέντα του ΕΛΚ και η δικιά μας", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι το μεγαλύτερο ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά είναι μια ισχυρή κεντροδεξιά και είπε ότι "ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο κ. Τσίπρας".

Μιλώντας για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι αποτελείται από "πρόσωπα καταξιωμένα με πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικές διαδρομές, αντι-στάρ". Στάθηκε ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, "ένας άνθρωπος που θα αδικείτο αν στεκόμασταν μόνο στην πολύ βαριά του αναπηρία", όπως είπε, τονίζοντας ότι αξίζει να είναι στην Ευρωβουλή επειδή είναι ικανός. "Η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς διακρίσεις, για όλους τους Έλληνες".

"Αστεία πράγματα" χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήθεν "πραγματικό αρχηγό της ΝΔ", προσθέτοντας πως "ο κ. Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία". "Δεν σας κάνει εντύπωση πως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, του κ. Παππά; Αν αυτά είχαν ειπωθεί για μένα θα είχα ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη", συμπλήρωσε εμφατικά ο κ. Μητσοτάκης, που χαρακτήρισε "τυπικές" τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τόνισε δε "ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο σήμερα κρύβεται ένας Παππάς. Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά ή όχι;". Υποστήριξε δε ότι η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι "όλα στο βούρκο, συνολική απαξίωση της πολιτικής", που όπως είπε είναι ουσιαστικά και η ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι με τη Νέα Δημοκρατία "η δικαιοσύνη θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της", τονίζοντας πως "οι εποχές των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη τελειώνουν". " Για το σκάνδαλο Novartis απάντησε πως "χτίστηκε και ενορχηστρώθηκε μια πολιτική σκευωρία" και ότι δεν είδε τον κ. Τσίπρα να ζητά συγγνώμη από τον κ. Πικραμμένο. "Καταθέσεις μαρτύρων είχαν ήδη προεξοφληθεί από μέσα που είναι φιλικά προς την κυβέρνηση", υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Κατηγόρησε δε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβονται πίσω από το άρθρο 86, την ίδια ώρα που ζητούν την κατάργησή του. "Το άρθρο 86 θα αλλάξει, το ζητώ από το 2006", δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Υποτίμησα την αγάπη του Τσίπρα για την καρέκλα", είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας για την "αντοχή" της κυβέρνησης, που φαίνεται ότι θα φτάσει μέχρι τέλους τη θητεία της.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας και τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, είπε ότι οι ξένοι επενδυτές βλέπουν ότι έρχεται μια κυβέρνηση που "θα μειώσει τους φόρους, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, άρα σε μεγάλο βαθμό η πορεία της οικονομίας προεξοφλεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή". Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να βγει από τα κλειστά γυμναστήρια με τους ανιχνευτές μετάλλου και πάει στην κοινωνία να δει αν υπάρχει πραγματικό success story. "Ο κ. Τσίπρας είπε απίστευτα ψέμματα για να κερδίσει την εξουσία, έχετε καμία αμφιβολία ότι δεν θα το ξανακάνει τώρα που βλέπει ότι χάνει;", είπε προς τον παρουσιαστή του Alpha.

"Είμαι απέναντι στην επιδοματική λογική, τα επιδόματα είναι αναγκαία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική μόνο επιδομάτων", διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας και πάλι ότι δεν θα κόψει το δώρο Χριστουγέννων. "Είναι παντελώς αυτονόητο, ουδέποτε αναφέρθηκα σε αυτό, είναι fake news", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σχετικά με την εφημερίδα που παρουσίασε την είδηση αυτή, είπε πως "η 'Δημοκρατία' ταυτίζεται με την 'Αυγή' και είναι απόλυτα ταυτισμένη με τα συμφέροντα του κ. Τσίπρα. Είναι ένας Δούρειος Ίππος που ο βασικός χρηματοδότης της εξυπηρετείται με τροπολογίες που φέρνει ο κ. Τσίπρας και είναι το χειρότερο πρόσωπο της νέας διαπλοκής".

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε πως καταλαβαίνει την οργή του κόσμου, αλλά δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση φραστικό ή φυσικό bullying. "Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του και με τον τρόπο που χειρίστηκε επικοινωνιακά τη συμφωνία έβαλε απέναντί του την πλειοψηφία των Ελλήνων". Επανέλαβε δε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μετριάσει τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας. "Θα αγωνιστούμε για να στηρίξουμε το όνομα, το brand 'Μακεδονία', την πραγματική Μακεδονία", είπε χαρακτηριστικά. "Θα κάνουμε μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να υποστηρίξουμε τη Μακεδονία", είπε, προσθέτοντας πως "στα πλαίσια της συμφωνίας θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα".

Απαντώντας για την πρόταση για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι "τιμητικό το Νόμπελ για μια κακή συμφωνία, λυπάμαι αλλά δεν το αντιλαμβάνομαι", υποστηρίζοντας ότι η σχετική αναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν γενική.

"Τη στιγμή που θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει εφόσον κρίνει ότι διαπράττονται έκνομες πράξεις, χωρίς συζήτηση", είπε ο κ. Μητσοτάκης, φέρνοντας το παράδειγμα των διακινητών ναρκωτικών έξω από το ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ), που δεν θα βρίσκουν πια καταφύγιο μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, αλλά θα συλλαμβάνονται. "Δεν είναι μόνο θέμα Εξαρχείων. Υπάρχει ένα γενικότερο θέμα ανασφάλειας", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, που δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα επανασυστήσει την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσει την ομάδα ΔΙΑΣ. Για τα Εξάρχεια είπε επίσης ότι δεν είναι μόνο ζήτημα καταστολής, αλλά πως πρέπει να ξαναδώσουμε οικονομική ζωή στην περιοχή. Μίλησε για μια τολμηρή παρέμβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μεταξύ άλλων με ενδεχόμενη πεζοδρόμηση της Πατησίων. "Το μετρό αν θα πάει στα Εξάρχεια θα δώσει μια καινούργια δυναμική στην περιοχή", συμπλήρωσε πάνω στο ίδιο θέμα.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που συζητείται στη Βουλή, είπε πως "ισοπεδώνει τον χαρακτήρα της τεχνολογικής εκπαίδευσης, βάζει νέα εμπόδια στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, είναι μια ισοπέδωση προς τα κάτω" και υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει φιλόδοξο σχέδιο για την παιδεία, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι επιθυμεί ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε γειτονιά.

"Κυβέρνηση την επόμενη ημέρα σε κάθε περίπτωση θα σχηματιστεί", ήταν το τελευταίο πολιτικό μήνυμα που έστειλε με την τηλεοπτική συνέντευξή του.