Ισχυρό παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστά διαφοράς των δύο κομμάτων να παραμένει αμετάβλητο. Ειδικότερα στην δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ στις 9,5 μονάδες καταγράφεται το προβάδισμα στην εκτίμηση ψήφου ενώ για τις ευρωεκλογές η διαφορά ανέρχεται στις 9 μονάδες.

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα σε ο,τι αφορά την κρίσιμο παράμετρο της παράστασης νίκης αγγίζοντας το 38%.

Έξι στους δέκα πολίτες δηλώνουν πως τα πράγματα δεν βαδίζουν στο σωστό δρόμο.  

Η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει παγιωμένη. Στην εκτίμηση ψήφου για τις εθνικές εκλογές φτάνει το 9,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το νέο μπαράζ υποσχέσεων και παροχών του τελευταίου μήνα να εμφανίζεται να μειώνει τη διαφορά μόνο κατά 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Εν τούτοις και αυτό δείχνει να οφείλεται στη διαδικασία της κατανομής των αναποφάσιστων που γίνεται με διστακτικό τρόπο από τις εταιρείες δημοσκόπησης.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, οι ερωτηθέντες δηλώνουν σε ποσοστό 32,5% ότι θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, έναντι 23% που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ  με  8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5% και το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,4% όπως και το Ποτάμι με 1,3% και η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει το 1,7% των προτιμήσεων και η Λαϊκή Ενότητα επίσης με 1%.   

Στις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% έναντι 22% του ΣΥΡΘΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή με 7,5% και με 5,5% το ΚΚΕ. Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν από 1,3% ενώ το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει το 2,1%.  

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά με 38% επί του ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους να τη θεωρούν ως βέβαιη νικήτρια στις εκλογές ανεξαρτήτως με τι θα ψηφίσουν.  

Στο ερώτημα ποιον θεωρεί το εκλογικό σώμα ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει την πρώτη θέση με 36% έναντι τόσο του Αλέξη Τσίπρα (26%) όσο και της επιλογής «κανένας από τους δύο»(31%).    

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των ψηφοφόρων για την επιλογή τους στην κάλπη παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το κυβερνών κόμμα με παροχές, επιδόματα και προαναγγελίες χιλιάδων προσλήψεων .  

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν οι στοχευμένες παροχές της κυβέρνησης θα επηρεάσουν την ψήφο στις εθνικές εκλογές, το 48% δηλώνει κατηγορηματικά όχι και 16% μάλλον όχι.