Στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τις χυδαιότητες σε βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Ντιμπέιτ δεν θέλατε κύριε Τσίπρα; Ελάτε στη Βουλή να τον υπερασπιστείτε» τόνισε.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν έχει ανάγκη κανέναν, «εμείς τον έχουμε ανάγκη», σημείωσε αναφερόμενος στο κουράγιο και το ήθος του.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία, ένα νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από σύσσωμη την Αντιπολίτευση, αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα, έκανε λόγο για εκτρωματικό νομοσχέδιο, όπου περιλαμβάνονται ψηφοθηρικές τροπολογίες σε περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα.

Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης είχε ανέβασει στο Twitter το εξής μήνυμα:

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος -μιλώντας στα Παραπολιτικά- 90,1 είχε απαντήσει στον Παύλο Πολάκη, τονίζοντας πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και τελικά διορίστηκε μετά από 7 μήνες.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος είπε επίσης πως υπάρχουν απόψεις πολιτών που κατανοούν την προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος με αναπηρία να φτάσει και να κρατήσει μια θέση, λέγοντας ότι στη διαδικασία αυτή υπάρχει
πριν, η διάρκεια και το μετά. 

Εξέφρασε την λύπη του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα υπερασπίστηκε. Είπε πως είναι δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να κινούνται στον χώρο που θέλουν όποτε θέλουν.