Στην πολιτική υπάρχει και η ηθική, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, μετά την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να θέσει προ των ευθυνών τους τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας πως η ΝΔ θα καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη.

«Οι πολίτες μετά από αυτό έγινε σήμερα, θα ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε πολιτικούς συντάκτες.

Ειδικότερα, ρωτήθηκε για το αν η σημερινή αντίδραση του κ. Τσίπρα συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη. Αυτό με ξεπερνάει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πολιτική υπάρχει και η ηθική».

Νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι στηρίζει «σιωπηλά» τον αναπληρωτή υπουργό, ενώ απλώνοντας ασπίδα προστασίας προς τον κ. Κυμπουρόπουλο είπε: «Δεν του χαρίστηκε κανείς. Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας εμείς ως κοινωνία έχουμε την ανάγκη του θετικού του παραδείγματος».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πλέον το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, αφού το ζήτημα Πολάκη ξεπερνάει το πολιτικό θέμα. «Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας ποιότητας και τελικά ένα ζήτημα ήθους στο δημόσιο διάλογο και αυτό τελικά ίσως είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών, που ξεπερνάει τα οικονομικά προβλήματα. Τελικά με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε κ ποιους να αφήσουμε πίσω», είπε και λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας μετά το Πάσχα.