Η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου στην Ανατολική Αττική ήταν η έκπληξη της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι δεν θα βρισκόταν στα ψηφοδέλτια δεδομένου τα στελέχη της ΠΓ είχαν αποφασίσει να αφήσουν εκτός όλους τους πολιτευτές της κεντροδεξιάς .

Παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν από στελέχη της «Ομπρέλας» αλλά και από κάποιους προεδρικούς ο Ευάγγελος Αντώναρος μπήκε τελικά στα ψηφοδέλτια το Σάββατο το απόγευμα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καθώς θεωρήθηκε ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή έχει διαχωρίσει την θέση του από την δεξιά παράταξη εδώ και χρόνια ενώ κατ επανάληψη έχει συμπορευθεί με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Το θέμα της παραίτησης της βουλευτίνας Ειρήνης Αγαθοπούλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς -γιατί είχε θέσει όρο να μην είναι υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια ο Παύλος Τονικίδης ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του Επιμελητηρίου του νομού - απασχόλησε την συνεδρίαση της ΚΕ καθώς εκφράστηκε η άποψη ότι το θέμα θα πρέπει να ξανασυζητηθεί .

Κομματικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη παρεμβαίνοντας στο θέμα είπε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις - παραπέμποντας με τον τρόπο της στην υπόθεση Πολάκη - Χαιρετάκη, και πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητα κάποιου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι προαιρετική.

Πάντως τις επόμενες ώρες αναμένεται πάντως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναντηθεί με την Ειρήνη Αγαθοπούλου προκειμένου να γίνει μία τελευταία συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Εν τω μεταξύ σήμερα και αύριο στην Βουλή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να δώσουν δύο σημαντικές μάχες.

Η μία αφορά την νέα ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση στην Βουλή για το θέμα Κασιδιάρη και η δεύτερη αφορά την τροπολογία που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητά να επιστρέψουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο δημόσιο και όχι μετά τις εκλογές όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Στην τροπολογία Κασιδιάρη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν παρών καθώς λένε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τραγικά ερασιτεχνικούς χειρισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς. Αφού μαζί με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μία τροπολογία, που δυστυχώς αποδείχτηκε φιάσκο, σήμερα έρχεται να διορθώσει το λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος.Όπως καταγγέλει και ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή συνιστά πρωτοφανή στα χρονικά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και στην λειτουργία του Αρείου Πάγου. Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς».

Σε ότι αφορά το νερό ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να ψηφιστεί η τροπολογία για την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ - που είχε καταθέσει και στο παρελθόν- τώρα και όχι μετά τις εκλογές. «Εφόσον το υπόσχεται για την επόμενη 4ετία ας το κάνει από αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη της η Ολγα Γεροβασίλη.