Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη έκανε και η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας κα. Μαριέττα Γιαννάκου, μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί για την ανήθικη επίθεσή Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Είναι απίστευτο ένας γιατρός πόσο μάλλον ένας υπουργός που υποτίθεται ότι προστατεύει όλους τους πολίτες και περισσότερο τους πιο αδύναμους να μιλά έτσι για ένα άτομο με αναπηρία» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η κα. Γιαννάκου. Ενώ στην συνέχεια μίλησε και για το κατά πόσο νιώθει πολίτης β’ κατηγορίας μιας και έχει και η ίδια αναπηρία. «Εγώ έχω μια αναπηρία και δεν αισθάνομαι καθόλου β κατηγορίας πολίτης αλλά με ενοχλεί πάρα πολύ να υπάρχει ένα τέτοιο σχόλιο και δεν είναι ο πρώτος ο κ.Πολάκης που τα έχει κάνει αυτά, και άλλα πολιτικά πρόσωπα έχουν εκτοξεύσει διάφορες ανοησίες κατά καιρούς. Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει ακόμα να σεβόμαστε την αυτόνομη διαβίωση των αναπήρων. Πρέπει να καταλάβουμε πρώτον ότι δεν ξέρουμε τι θα μας συμβεί κάποια στιγμή και δεύτερον να μάθουμε να σεβόμαστε τους άλλους με τα προβλήματά τους.

Σε μια εποχή που έχουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα και παραλίγο η χώρα να χρεοκοπήσει δεν είναι δυνατόν να μην προστατεύουμε τους πλέον αδύναμους. Τα μνημόνια επέπεσαν πρώτον επί της κεφαλής των πλέον αδυνάμων».

Τόνισε επίσης πως ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη και πως η απόφαση Τσίπρα να στηρίξει τον υπουργό και όχι να τον εγκαλέσει και να του ζητήσει να πει συγνώμη δείχνει το ήθος του πρωθυπουργού. Αναλυτικά ανέφερε πως «Πιστεύω ότι αν ζητούσε συγνώμη ο κ.Πολάκης θα θεωρούσε ότι έχανε κάτι από την εικόνα που είχε δημιουργήσει και που θεωρούσε ότι τον βολεύει. Η συγνώμη είναι η δύναμη των ισχυρών, οι αδύναμοι μόνο χτυπάνε το κεφάλι στον τοίχο. Όταν ο Πρωθυπουργός έρχεται και τον καλύπτει και λέει ότι όποιος πειράξει οποιονδήποτε από την κυβέρνησή του θα θέσει θέμα, αυτά πηγαίνουν στα όρια ακριβώς γιατί έχουμε εκλογές και προσπαθεί να κάνει συσπείρωση».

Αντίστοιχα σχολίασε και την στάση του κ. Τσίπρα απέναντι στον κ. Πολάκη τονίζοντας ότι κάθε λογικό άνθρωπος είναι απέναντι σε αυτή την ιστορία. «Ο κ. Τσίπρας διάλεξε, για λόγους πολιτικούς και γιατί υπάρχει αυτή η σύγκρουση και έπονται οι εκλογές, να τηρήσει τον υπουργό του ενώ η λογική λεει ότι έπρεπε να πάρει τον υπουργό του και να του πει «σε 5 λεπτά θα έχεις ζητήσει συγνώμη», και θα έκλεινε το θέμα. Το γεγονός ότι το έκανε αυτό ο κ.Τσίπρας δείχνει ένα τρόπο συμπεριφοράς και χαρακτήρα, έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης».