Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθηνών θα είναι ο αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας.

Ο Σπύρος Καρανικόλας γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε.

Το 1999 αποφοίτησε από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και εισήχθην στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Το 2005 έγινε δεκτός από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου University College London (UCL) για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία, ενώ το 2007 το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Queen Mary του χορήγησε, μετά από παγκόσμιο διαγωνισμό αιτήσεων, πλήρη υποτροφία για την εκπόνηση της διδακτορικής του ιατριβής με θέμα: ‘Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη’, την οποία ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το 2010, αποκτώντας τον τίτλο του Υπότροφου Διδάκτορος Νομικής.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών και ευρωπαϊκών συνεδρίων και ημερίδων, καθώς και έχει δημοσιεύσει αρκετές επιστημονικές του μελέτες. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από τον Σεπτέμβριο 2005 μέχρι τώρα, εργάζεται ως Δικηγόρος στο Δικηγορικό γραφείο ‘Καρανικόλας και Συνεργάτες’.

Επίσης, από τον Οκτώβριο 2010 έως και τον Φεβρουάριο 2012 εργάστηκε ως Νομικός Σύμβουλος της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών.

Από τον Οκτώβριο 2009 έως τον Σεπτέμβριος 2010 ως Νομικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ από τον Ιανουάριος 2008 έως και Οκτώβριο 2009  ως ειδικός νομικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον έλεγχο της εφαρμογής της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης στην Ελληνική έννομη τάξη.

Είναι Ενεργό Μέλος του E.C.L.A.N (European Criminal Law Academic Network) ενώ έχει διατελέει  μέλος της ομάδας εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Φαρμάκων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση του ΑΤΟΜΕ project σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ναρκωτικά.