Η ταύτιση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Πολάκη έχει πλέον περάσει σε άλλο επίπεδο. Αρχικά από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας απέδωσε στην ιδιότητα ενός «αψύ Σφακιανού» την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Μάλιστα, αποφάσισε να προστατέψει ακόμα περισσότερο τον υπουργό του μετατρέποντας την πρόταση μομφής (κατατίθεται τη Δευτέρα) της ΝΔ σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό «φορτώθηκε» ο ίδιος τον υπουργό και τον «φόρτωσε» στο κόμμα του.

Και ας πέφτουν «βροχή» οι διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το ύφος του υπουργού και τον τρόπο που επιτέθηκε σε έναν υποψήφιο της ΝΔ. Από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ανδρέα Ξανθό (προϊστάμενο του κ. Πολάκη στο υπουργείο Υγείας) μέχρι δεκάδες βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου.

Στη συνέχεια ήρθαν οι πασχαλινές διακοπές στο Ρέθυμνο του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη και η συνέχεια των διακοπών με την περιοδεία του πρωθυπουργού σε ημιτελή έργα της Κρήτης.

(Ο Λ.Αυγενάκης αποδομεί ένα προς ένα τα έργα που «εγκαινίασε» ο πρωθυπουργός).

Ακολούθησαν οι χοροί με τον Παύλο Πολάκη. Φαίνεται όμως ότι ο πρωθυπουργός έχει πλέον δανειστεί και το λεξιλόγιο του υπουργού του. Στην επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο αρχηγός της ΝΔ «σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει την τηλεμαχία. Και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη».

Σε όλα αυτά ο υπουργός Υγείας ανταπέδωσε με μαντινάδα:

«Από το Μυλοπόταμο φαίνεται το Χουδέτσι, σήμερα τίμησε ο λαός τον Ταιπρα τον Αλέξη. Εμείς θα το γλεντίζομε κι όπου το βγάλει η βράση το δρόμο που ανοίξαμε κανείς δε θα χαλάσει» έγραψε ο Παύλος Πολάκης.