Μία από τις πιο διάσημες θεωρίες του αρχαίου μαθηματικού και φιλοσόφου Πυθαγόρα, η οποία μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, αφορά τον «έτερο εγώ». Πρόκειται για τη μαθηματική σχέση που συνδέει δύο αριθμούς φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους. Οι δύο αριθμοί χαρακτηρίζονται ως «φίλιοι» και ο καθένας ισούται με το άθροισμα των διαιρετών που διαιρούν ακέραια τον άλλον. Στην πυθαγόρεια φιλοσοφία ο «έτερος εγώ» είναι ο φίλος, ο άλλος εαυτός, ενώ στο βιβλίο του Oystein Ore «Η θεωρία αριθμών και η ιστορία της» αναφέρεται ότι οι φίλιοι αριθμοί εμφανίζονται σε αραβικά κείμενα, στην αστρολογία, στη σύνταξη των ωροσκοπίων, στην παρασκευή φίλτρων και στην κατασκευή φυλακτών.

Αν υπήρχε εφαρμογή της θεωρίας του Πυθαγόρα στην πολιτική, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης θα αποτελούσαν την τέλεια απόδειξή του και το παράδειγμα.

Δύο πολιτικοί που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση, αλλά συνδέονται πολιτικά, έχουν άριστες προσωπικές σχέσεις, αμοιβαία εκτίμηση και η κάλυψη του ενός στον άλλον ακόμα και στις πιο δύσκολες πολιτικές συγκυρίες φέρνει τη Νέα Δημοκρατία στο σημείο να χαρακτηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είδωλο του πρωθυπουργού στον καθρέφτη.

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.