Στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, για τους χειρισμούς τους στην τραγωδία στο Μάτι, επιτέθηκε η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις.

«Το Μάτι θα τους ακολουθεί για πάντα. Και τώρα, μπροστά στις εκλογές, οι μύθοι έχουν καταρριφθεί», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε ομιλία στη Χαλκίδα, ενώ συμπλήρωσε ότι η παρέα του Μαξίμου «αποδείχθηκαν κυνικοί και αδίστακτοι».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης είναι ένα και το αυτό. «Δεν είναι απλά ο Πολάκης, είναι ο Πολακισμός. Η αναλγησία και ο κυνισμός τους διαπερνά. Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Δεν είναι τυχαία η κάλυψη που του παρέχει ο Πρωθυπουργός. Έχουν ταυτόσημες αντιλήψεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι η ίδια νοοτροπία και αντίληψη που επέδειξαν και στην τραγωδία στο Μάτι, συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

«Είναι αποδεδειγμένη η ανικανότητα και το μπάχαλο με τους χειρισμούς που επικράτησε. 102 νεκροί. Είναι όμως και η προσπάθεια εξαπάτησης των Ελλήνων με την απόκρυψη των νεκρών, που γνώριζαν ήδη ότι υπάρχουν όταν έστησαν το σόου με τον Πρωθυπουργό, που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Εκείνη η φωνή που ακούγεται να λέει «υπάρχουν νεκροί αλλά δεν τους ανακοινώνουν» τους στιγματίζει και θα τους βαραίνει για πάντα. Όπως και το γεγονός ότι την ώρα που αποκαλύπτονταν στην τηλεόραση τα ντοκουμέντα για το Μάτι και τους νεκρούς , εκείνοι χόρευαν… Ανατριχιαστικό».

«Σε όλη τους τη διαδρομή πορεύτηκαν σε μια σταθερή συμμαχία με την ακροδεξιά μέχρι να φθάσουμε στην σημερινή παρδαλή και ευκαιριακή πλειοψηφία σε συνθήκες σήψης και συναλλαγής. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε, το γραμμάτιο πληρώθηκε. Ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά», ανέφερε η κ. Γεννηματά σε άλλο σημείο της ομιλίας της και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τις προοπτικές της χώρας, αφήνοντας μεγάλη ζημιά πίσω της.

Η κ. Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και κατά της ΝΔ του και του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση. Που προσδοκά να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα», είπε.

«Είναι η σημερινή ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που θεωρούν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Που θέλουν να κόψουν κι άλλο τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος. Δεν πιστεύουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Είναι αυτοί που ξεκαθαρίζουν ότι δεν χρειάζονται Συλλογικές Συμβάσεις, δεν χρειάζεται προστασία του αδύνατου (του εργαζόμενου) έναντι του δυνατού (του εργοδότη). Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ασχολείται στο πρόγραμμά του πάρα πολύ με τους αδύναμους αλλά με το πώς θα απελευθερώσει τις αγορές», δήλωσε ακόμη η κ. Γεννηματά και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θυμήθηκε το αφορολόγητο μία ανάσα πριν από τις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει πρόταση νόμου πριν από τρεις μήνες.