Μία νέα διάσταση προκύπτει για τις πολυτελείς διακοπές του Αλέξη Τσίπρα με τη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου το περασμένο καλοκαίρι στο Ιόνιο, καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει δηλώσει το ταξίδι στο πόθεν έσχες του.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως η Κατερίνα Παναγοπούλου ανέφερε πως παραχώρησε το υπερπολυτελέστατο σκάφος της και το πλήρωμά του στον Αλέξη Τσίπρα και την οικογένεια του για μία εβδομάδα, άρα πρόκειται για δωρεά. Αυτό όμως απαγορεύεται για έναν πρωθυπουργό, ο οποίος είναι υποχρεωμένος οποιαδήποτε δωρεά, δώρο η παροχή σε είδος δέχεται άνω των 200 ευρώ να την δηλώνει στο πόθεν έσχες του.

Ο κ.Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά «ο πρωθυπουργός της χώρας και κάθε μέλος της κυβέρνησης είναι υποχρεωμένος να δηλώνει οποιαδήποτε δωρεά, δώρο η παροχή σε είδος δέχεται άνω των 200 ευρώ. Είναι σίγουρα πάνω από 100.000 ευρώ την εβδομάδα για σκάφος 34 μέτρα με πλήρωμα. Στοn πρωθυπουργό δεν μπορείς να κάνεις παραχώρηση. Δεν υπάρχει φιλοξενία στον πρωθυπουργό».

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ αν του κάνει κάποιος δώρο πάνω από 200 δολάρια, εκείνος το δίνει στο πρωτόκολλο, γιατί απαγορεύεται να το πάρει ο ίδιος».

Στη συνέχεια ο κ.Γεωργιάδης είπε αν ο κ.Τσίπρας δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του την παραχώρηση του υπερπολυτελούς σκάφους από την εφοπλιστική οικογένεια, είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και θα πρέπει να ελεγχθεί. «Τώρα πρέπει να δούμε αν ο Τσίπρας τις έχει δηλώσεις αυτές τις διακοπές και πρέπει να τις έχει δηλώσει ο λογιστής του ως τεκμαρτό εισόδημα.

Αν αυτό δεν έχει γίνει στο πόθεν έσχες του έχει κάνει ψευδές πόθεν έσχες είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και πρέπει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου να τον ελέγξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αυτή που μείωσε από 140 στα 40 εκατομμύρια ευρώ τις εισφορές των εφοπλιστών και στον πρωθυπουργό παραχωρήθηκε σκάφος εφοπλιστών για τις διακοπές τους. «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί όσο είναι πρωθυπουργός να παίρνει δώρα από φίλους. Η κυρία Παναγοπούλου και ο αείμνηστος σύζυγός της είναι εφοπλιστές. Ο Τσίπρας μείωσε την εισφορά στους εφοπλιστές από 140 εκατομμύρια στα 40. Και ποιος μας λέει ότι δεν κατέβασε κατά 100 εκατομμύρια την εισφορά των εφοπλιστών γιατί ήθελε να επιστρέψει τη χάρη στην κυρία Παναγοπούλου. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα ποινικό εάν ο Τσίπρας δεν έχει δηλώσει αυτό το ταξίδι».