Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε ομιλίας της σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με την πρόεδρο «η χώρα μας πληρώνει ακόμα ακριβά το μάρμαρο των συγκρούσεων, της πόλωσης και του διχασμού», τονίζοντας πως «είναι η ώρα για αλλαγή».

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα «πληρώνει ακριβά την ανεύθυνη στάση κομμάτων και ηγεσιών που μετά τα Ζάππεια και τη Θεσσαλονίκη ήρθαν ακόμα και χθες στη Βουλή χωρίς να έχουν πάρει κανένα μάθημα από τη στάση τους. Δεν μπορούν να κοιτάξουν πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες, τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού που συνεχίζει να υποφέρει».

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, η. κ. Γεννηματά εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη στις ευρωεκλογές, άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «στηρίζεται στο πελατειακό κράτος, στη σπατάλη, στα κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα , είναι αδύναμη και ανίκανη να οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Υποστήριξε ότι η ΝΔ «παίζει» μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το επικίνδυνο παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού, καλλιεργώντας ένα fake δικομματισμό. «Προσπαθούν να κρύψουν πόσο πραγματικά μοιάζουν. Χωρίς βέβαια να τους ενδιαφέρει ότι με την γκρίζα εικόνα που δημιουργούν, τις λογικές εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, την σκανδαλολογία και τον ρεβανσιμό, απομακρύνουν κάθε προοπτική σοβαρών επενδύσεων που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέους στρατηγικούς στόχους υπό δυο καθοριστικές προϋποθέσεις: Πολιτική αλλαγή με μεταρρυθμίσεις και μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2%», ενώ παρουσίασε την πρότασή της που συνοπτικά κινούνται στους εξής άξονες:

Κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων με fast track διαδικασίες κατά το πρότυπο των ολυμπιακών αγώνων.

- Επέκταση των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και σε άλλους τομείς πέραν των υποδομών.
- Μείωση φόρων.
- Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%.
- Μείωση συνολικά των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 2% (τον υψηλό στο 22% και τον χαμηλό στο 11%).
- Απαλλαγή με 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότηση) τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
- Στήριξη στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.
- Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με απλό τρόπο.
- Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της Ψηφιακής Εποχής.
- Αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελληνικών νοικοκυριών.
- Πλήρης κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.
- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%
- Κατάργηση της διάταξης για μείωση του Αφορολόγητου σε μισθωτούς-συνταξιούχους.
- Ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους με δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για τον κάθε πολίτη.