«Έχουμε μία κυβέρνηση που αφού έγδαρε τους πάντες τώρα προσπαθεί να αλλάξει τις εντυπώσεις με ψίχουλα», αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, υπογραμμίζοντας, ότι μία ολόκληρη Ελλάδα ασφυκτιά από τα χρέη και τις υποχρεώσεις.

Απάντησε πως μαγικό ραβδί για να αλλάξει η σημερινή δύσκολη πραγματικότητα από τη μία στιγμή στην άλλη δεν υπάρχει, ωστόσο, όπως είπε: «υπάρχει λογική συνταγή. Χρειάζεται μείωση των φόρων και αντίστοιχα περικοπή αχρείαστων δαπανών, για να μπορέσει να είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι επεσήμανε, ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν τη σύνταξή τους περισσότερο από δύο χρόνια και χαρακτήρισε τραγικό το να γίνεται συζήτηση για κάποια ψίχουλα που επιστρέφονται σε μία μικρή μερίδα, όταν όλη η άλλη Ελλάδα ασφυκτιά από τη φοροκαταιγίδα και την αύξηση των εισφορών.

«Στις περιοδείες μου στην Εύβοια, είπε- από τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον ελεύθερο επαγγελματία όλοι συμφωνούν στο ότι δεν βγαίνουν, δεν αντέχουν να πληρώνουν φόρους. Πρέπει να αλλάξουμε συνταγή, πρέπει να αλλάξουμε πολιτική και να δούμε την Ελλάδα της παραγωγής και της εργασίας».

Ο Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να θυμηθούν τι υποσχόταν ο κ. Τσίπρας, τι έλεγε και τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας-παράλληλα- ότι βρίσκει θρασύ το να ζητάνε τα ρέστα, αυτοί που υπόσχονταν 12.000 αφορολόγητο και 13η σύνταξη