Ξεκίνησε η δακαναλική συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη που παραχωρεί ενόψει των Ευρωεκλογών.

Η συνέντευξη Τύπου που γίνεται στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, λαμβάνει χώρα δύο ημέρες μετά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να απαντήσει στον πρωθυπουργό που έκλεισε τη συζήτηση στη Βουλή. 

Εκτός από τη «μάχη» της 26ης Μαΐου και το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την προκήρυξη εθνικών εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα, εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για μια σειρά θεμάτων και προβλημάτων που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη.

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με αιχμή του δόρατος τα ζητήματα της οικονομίας και της ασφάλειας του πολίτη.

Θα επαναλάβει το αίτημά του για εθνικές εκλογές και θα κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι όταν προανήγγειλε τις φοροελαφρύσεις στο Ζάππειο επιχείρησε να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να βαφτίσει το προεκλογικό επίδομα που θα δώσει στους συνταξιούχους 13η σύνταξη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει την αποδόμηση των παροχών που έρχονται τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ θα επαναλάβει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, που βασίζεται στο τρίπτυχο,  «µείωση φόρων, προσέλκυση επενδύσεων, δηµιουργία νέων καλύτερα αµειβόµενων θέσεων εργασίας» αναδεικνύοντας την αναξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα και την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, το βασικό αξίωµα του κυβερνητικού προγράµµατος της Ν∆ είναι «µεγαλώνουµε την πίτα, δηµιουργούµε δυνατότητες για όλους» 

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων και θα υπογραμμίζει την ανάσα που θα προσφέρουν οι μειώσεις φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι φυσικά το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του κόμματος, θα δώσει πολύ λίγες ακόμα και στοχευμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις πριν από τις εκλογές.

Το πρόγραμμα των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν από τις κάλπες έχει ουσιαστικά «κλειδώσει», με το σενάριο μιας μεγάλης -κλασικού τύπου- συγκέντρωσης στην Αριστοτέλους ή στο Σύνταγμα να έχει αποκλειστεί.