Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο έχουν κατατεθεί και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την «13η σύνταξη» και τη μείωση του ΦΠΑ καθώς και το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί αύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψαλιδισμένη θα λάβουν την προεκλογική 13η σύνταξη χιλιάδες συνταξιούχοι, όπως προκύπτει από την τελική ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Οι συνταξιούχοι με δύο ή περισσότερες συντάξεις θα λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μεικτών κύριων συντάξεών τους και όχι ξεχωριστά με βάση το ύψος της κάθε σύνταξης που λαμβάνουν.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι παίρνουν σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% αυτής ως «13η σύνταξη». Το ποσό ψαλιδίζεται στη συνέχεια ως εξής: το 70% θα λάβουν όσοι έχουν σύνταξη 501-600 ευρώ, το 50% για συντάξεις από 601-1.000 ευρώ και το 30% θα λάβουν όσοι έχουν συντάξεις άνω των 1.001 ευρώ.

Επιπλέον, η 13η σύνταξη θα επιβαρυνθεί με εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων, εισφορές υπέρ ΕΟΠΠΥ και φόρου.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο έχουν κατατεθεί και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την «13η σύνταξη» και τη μείωση του ΦΠΑ καθώς και το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί αύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.