Την έντονη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκαλεί το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών από αντιεξουσιαστές που απαιτούν να δοθεί άδεια στον καταδικασμένο σε ισόβια εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, η σημερινή καταδρομική επίθεση στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ και ενώ είχε προηγηθεί η «βροχή» από μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ δείχνει πλέον ευθέως στην πλευρά του ίδιου του πρωθυπουργού:

«Επίθεση σε σπίτι πρέσβη. Νέα επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Καμμένα αυτοκίνητα δημοσιογράφων. Γιάφκες στα Πανεπιστήμια. Πορείες συμπαράστασης στον Κουφοντίνα.
Θα σας το πούμε απλά κ. Τσίπρα: Η ανοχή είναι συνενοχή.»

Η αντίδραση του ίδιου του πρέσβη

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το σπίτι του που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο Twitter. 

Ντούμας: Στο υπουργείο πετούν την μπάλα στην εξέδρα

Το μπαράζ επιθέσεων στόχο έχει να βγάλει με άδεια τον καταδικασμένο για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Είπε πως τα περιπολικά είναι οχήματα με ειδικές ανάγκες, καθώς όπως ανέφερε η πολιτεία δεν μπόρεσε να θωρακίσει την αστυνομία απέναντι στις επιθέσεις.

Σημείωσε πως δεν υπάρχει μηχανισμός από την Πολιτεία να αντιμετωπίζει επεισόδια.

Κατηγόρησε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι πετά την μπάλα στην εξέδρα και επιτίθεται στους συνδικαλιστές, καθώς δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.