Σε μια υποκριτικά καταγγελτική πολιτική, αλλά και πίσω από την ομπρέλα των fake news, η κυβέρνηση προσπαθεί να οχυρωθεί προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν τον απόηχο της εκλογικής συντριβής που περιμένει στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Τσίπρας ως στοχευμένος τακτικιστής επέλεξε και πάλι να αποδράσει από το κάδρο της επικαιρότητας, όπου πρωταγωνιστούσε με αρνητικό και πάλι τρόπο, με αφορμή τις χλιδάτες διακοπές του στην θαλαμηγό Παναγόπουλου. Αντιλαμβανόμενος ότι πια χάνει … από τα αποδυτήρια το εκλογικό ματς, εξαπέλυσε επίθεση  εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την αναφορά στην επταήμερη λειτουργία συγκεκριμένης επιχείρησης, την οποία ωστόσο… είχε υπογράψει η υπουργός του, Έφη Αχτσιόγλου.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να τονίζει σε υψηλούς τόνους ότι ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε αναφέρθηκε σε επταήμερη εργασία, αλλά στην επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος, οι κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης κατέθεσαν στη Βουλή στοιχεία που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει τη σφραγίδα του σε ένα καθεστώς εργασίας για το οποίο τα στελέχη του βγάζουν πύρινους λόγους, καταγγέλλοντας άλλους.

Από τα στοιχεία αποδεικνύεται ότι ήδη από το 2017 οι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα έχουν αποδεχθεί κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν την συνεχόμενη εργασία και τα Σαββατοκύριακα.

Μια σειρά συμβάσεων με την υπογραφή του υπουργείου Εργασίας περιέχουν διατάξεις για υποχρεωτική εργασία επτά ημερών, ενώ αποκορύφωμα της κυβερνητικής υποκρισίας χαρακτηρίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης την σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προβλέπει, υπό προϋποθέσεις, 9 συνεχόμενες ημέρες εργασίας.  

Επικοινωνιακή γκάφα

Η πρωτοφανής επικοινωνιακή γκάφα του Μαξίμου, δεν φανερώνει μόνο τον πανικό, αλλά και το κυβερνητικό αλαλούμ που επικρατεί, αφού εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι την επταήμερη λειτουργία  εξήρε τόσο με την με την  υπογραφή της κ. Αχτσιόγλου, όσο και με δημοσίευμά του  το ΑΠΕ, αλλά κυρίως και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όταν επισκέφθηκε την συγκεκριμένη επιχείρηση, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε πρωτοπόρα και πρότυπο.

Η πρακτική να καταγγέλλει το Μαξίμου τον Μητσοτάκη, για την υπογραφή της Αχτσιόγλου, είναι κάτι πρωτοφανές καθώς οι κυβερνώντες με την ρητορική τους και την πρακτική τους ακυρώνουν την δική τους υπογραφή.

Παράλληλα, ο  τρόπος με τον οποίο επιτίθεται το Μαξίμου στο Μητσοτάκη μαρτυράει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη καθαρή ατζέντα στην πολιτική του και στην προεκλογική του φαρέτρα.

Την ώρα που αυτοκαταγγέλλεται για το «εφταήμερο» την  ίδια στιγμή δηλώνει υπερήφανη γιατί έχει πέσει η ανεργία μέσω της μερικής απασχόλησης. Τετράωρη εργασία δηλαδή με λιγότερα από 300 ευρώ.  

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να πείσει ότι η ΝΔ έχει μια κρυφή ατζέντα η οποία  είναι επηρεασμένη από την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία στην οικονομία και στα εργασιακά. Ωστόσο, φαίνεται ότι την ίδια … κρυφή ατζέντα έχει στα χέρια της η κ. Αχτιόγλου, εκτός αν την επιβάλλει στην υπουργό ο κ. Μητσοτάκης κι εκείνη την υπογράφει.